Meny
 
Himmelhøy - Ole Kristian Ellingsen

Himmelhøy

roman

Serie: Olaf Eilertsen 2

«'Himmelhøy' [er] en riktig innholdsrik og underholdende historisk roman.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5
Første verdenskrig raser. Det nøytrale Norge flommer over av optimisme og investeringslyst. Formuer blir vunnet av den voldsomme kursoppgangen på skipsaksjer. I Stavanger går hermetikkindustrien for fullt for å mette de stridende armeer. Les mer
Vår pris
344,-
Spar
34,-

Veil. pris: 378,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 344,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 378,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Første verdenskrig raser. Det nøytrale Norge flommer over av optimisme og investeringslyst. Formuer blir vunnet av den voldsomme kursoppgangen på skipsaksjer. I Stavanger går hermetikkindustrien for fullt for å mette de stridende armeer. Man øyner ingen ende på oppgangen og rikdommen som flommer over byen - den lille delen av den som ikke kjemper på vikende front mot stigende husleie og matvarepriser. Men når champagnen sprettes i Det Stavangerske Klubselskab og de pompøse murvillaene reiser seg på Egenesløkkene, har fallhøyden aldri vært større. 

Himmelhøy er andre bind i romantrilogien om grosserer Olaf Eilertsen, hans hustru Kirsten og de voldsomme skiftene mellom himmelhøy optimisme og sjelemørk depresjon som har kjennetegnet både by og menneskesinn i Stavanger. 

I likhet med første bind, Stormsinn, er Himmelhøy bygget rundt virkelige hendelser og personer. Stormsinn (utgitt 2018) er en fargerik, historisk roman som speiler de voldsomme skiftene mellom himmelhøy optimisme og sjelemørk depresjon, både i menneskesinnet og i samfunnet. Den er bygget rundt virkelige personer og hendelser i Stavanger på begynnelsen av forrige århundre, da brislingen og hermetikken løftet byen ut av den dype krisen på 1880-tallet, og forvandlet den til mulighetenes by for mennesker som Olaf Eilertsen, en driftig og idérik ung mann med store drømmer - og stadig færre hemninger. 

Skamferd er tredje bind. som kommer i 2020. Da er vi kommet til 1923. Omstilling fra krig til fred har utløst en dyp økonomisk krise i landet. Krisen rammer særlig hardt i Stavanger. Arbeidsløshet og fattigdom brer seg i byen. Når Olaf dessuten trues av sviktende helse, blir problemene forsterket. 

Ole Kristian Ellingsen er født i Stavanger i 1952. Han debuterte som forfatter i 2014 med krimromanen Frikjent. Himmelhøy er hans femte utgivelse, og andre bind i romantrilogien med handling fra Stavanger mellom 1905 og 1924. 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Wigestrand
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 319
ISBN: 9788281402454
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger