Min side Kundeservice Bli medlem

Ikke gråte

roman

«Denne anmelderen har allerede funnet sin favorittbok av året. Lydie Salvayre skriver lysende godt og originalt. ... Denne boka må du bare få med deg.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Vi befinner oss i Spania i 1936. Borgerkrigen er like ved å bryte ut, og moren min er en vrang fattigjente. En vrang fattigjente er en fattigjente som åpner kjeften. Den 18. juli 1936 åpner moren min kjeften for første gang i sitt liv. Les mer

299,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

«Vi befinner oss i Spania i 1936. Borgerkrigen er like ved å bryte ut, og moren min er en vrang fattigjente. En vrang fattigjente er en fattigjente som åpner kjeften. Den 18. juli 1936 åpner moren min kjeften for første gang i sitt liv. Hun er femten år gammel. Hun bor i en landsby avsondret fra verden, hvor mektige landeiere i århundrer har holdt familier som hennes i avgrunnsdyp fattigdom.»
Montse, en fattigjente fra landsbygda i Spania, er i fortellende stund 90 år gammel. Hun flyktet fra hjemlandet idet Franco var i ferd med å gå seirende ut av borgerkrigen, og har bodd i Frankrike siden. På sitt helt egne språk, en blanding av fransk og spansk, forteller hun datteren Lydie om sommeren 1936 og sitt store eventyr, da hun sammen med broren José, en over.bevist anarkist og frihetsforkjemper, reiser til Barcelona. I byen som er tatt over av anarkistene og hvor friheten foreløpig råder, .møter hun sitt livs kjærlighet, en ukjent franskmann som etter deres ene natt sammen begir seg til fronten for å slutte seg til de .internasjonale brigadene. Gravid reiser Montse tilbake til landsbygda, hvor en helt annen virkelighet venter.
Montses beretning flettes sammen med datterens lesning av Les grandes cimitières sous la lune, en pamflett av den franske katolske forfatteren Georges Bernanos, hvor han fordømmer grusom.hetene som ble velsignet av den katolske kirken i Spania under borgerkrigen. Ikke gråte er både et dyptpløyende personlig vitnes.byrd og et komplekst tidsbilde av en historisk konflikt som skulle få vidtrekkende konsekvenser for ettertiden.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
253
ISBN
9788256021307
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Pas pleurer
Format
21 x 14 cm

Anmeldelser

«Denne anmelderen har allerede funnet sin favorittbok av året. Lydie Salvayre skriver lysende godt og originalt. ... Denne boka må du bare få med deg.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Medrivende mesterverk»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

«Salvayre skriver med lett penn og formelig lokker leseren inn i historiens mørke. (...) Ved å ta den store krigen ned på person- og landsbynivå, lykkes Salvayre med å gi et tydelig bilde av frontene, og på briljant vis får hun oss samtidig til å se det ugressaktige håpet slik det må ha vokst fram den sommeren i Spania, 1936.»

Bjarne Robberstad, Klassekampen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ikke gråte:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Island

Ottar Fyllingsnes
Innbundet 
454,- 499,-
 

Matrix

Lauren Groff
Innbundet 
375,- 429,-

Blond

Joyce Carol Oates
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv