Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Ingen anger

vandringsroman

Den kritikerroste leserfavoritten Tommi Kinnunen løfter fram historien om mange kvinners umulige situasjon under krigen og skammen de fikk med seg inn i freden. 

Les mer

169,-

379,- Spar: 210,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gigantsalg - romaner inntil -80 % Velg flere her

Forbrytelse og skam

Irene står i en veikant på grensa sammen med fire kvinner. Historien om dem er fortellingen om mange kvinners umulige situasjon under krigen og skammen de fikk med seg inn i freden. 

Krigen er slutt. Dommen over dem som valgte feil side, er hard. Fem kvinner som hadde grepet det de så på som en sjanse til å komme bort fra elendighet, et liv uten framtidshåp og muligheter – og oppleve noe nytt, ble hardt slått ned på da seierherrene skulle gjøre opp regnskapet. Freden ble for dem starten på et liv i fordømmelse og den lange veien hjem.

«Når det er krig, tar alltid noen ansvaret for mennene, men hver kvinne er et bytte.»

Tommi Kinnunen: Ingen anger

Skammen
Det er sommeren 1945. Irene og fire andre kvinner sitter i fangeleir i Nord-Norge og venter på hva som skal skje med dem, kollaboratørene, videre. Skrekkslagne blir de ført til et rom og skamklipt og hånet av soldatene i fangeleiren. Så blir de plutselig kjørt av gårde og sluppet av på et øde sted ved grensa til Finland. Kvinnene tar fatt på landeveien i det krigsherjede landet. Underveis blir vi kjent med deres historier, håp og lengsler. De vet ikke om det fortsatt finnes noe hjem for dem der de kom fra, eller hva framtiden nå vil bringe.

«Ingen anger er tankevekkende, en øyeåpner av en roman. Dens budskap er viktig, dypt rørende i sin menneskelighet.»

Savon Sanomat

Uante krefter
Vi følger de fem på den lange, farefulle vandringen. Sammen har de styrke og mot til det som møter dem på ferden. De skjuler sine skamklipte hoder, deler det lille de har av mat og klær og støtter hverandre når håpløsheten innhenter dem. Litt etter litt får leseren del i hver og en sine historier, så ulike som de er, og hvorfor de valgte som  de gjorde. Innimellom er det små blaff av lykke og vennlighet – en varm badstue, et uventet måltid, en spire av håp. Men de vet aldri hva som venter dem rundt neste sving.

Den medmenneskelige fortelleren
Tommi Kinnunen er berømt for sin evne til å skildre kvinners liv med autentisitet og innlevelse. Han slo igjennom med generasjonsromanen Der fire veier møtes, som høstet strålende kritikker og er en leserfavoritt. Kinnunen forteller historier vi ikke har hørt før og kaster lys over ukjente kapitler i historien. Ingen anger ble lesernes favoritt til Runebergprisen 2021 og ble nominert til Finlandiaprisen, Finlands gjeveste litteraturpris. Boka er «en hjerteskjærende og dypt menneskelig roman. Fortellerstilen er levende og i et rikt språk. Med romanen gjenoppretter Kinnunen menneskeverdet og den tapte æren til dem som ikke vendte hjem fra krigen som helter. Det er en heltedåd,» skriver juryen for Runebergprisen.

«Noen vender tilbake fra krigen som helter, andre er fratatt sin verdighet. Denne romanen, som utspiller seg i etterdønningene etter andre verdenskrig, tilbyr en ny forståelse av den blytunge gjenoppbyggingsperioden i Finland, en tid der håp og drømmer er knust. Tommi Kinnunens helt spesielle reiseroman vil bli stående lenge i lesernes bevissthet, der den vil etterlate seg et varig inntrykk.»

Finlandiaprisens jury

 

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
287
ISBN
9788252592733
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Ei kertonut katuvansa
Format
21 x 14 cm
Nr
8194912

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Tommi Kinnunen (f. 1973) vokste opp i det nordøstlige Finland og bor nå i Åbo. Hans to første romaner, Der fire veier møtes (2015) og Lyset bak øynene (2017), ble begge innstilt til en rekke priser i hjemlandet. Kinnunens siste utgivelse, Ingen anger, kom ut høsten 2021. Boka ble stemt fram som lesernes Finlandiafavoritt i 2020 og er forfatterens fjerde roman på norsk. Han er oversatt til mer enn 20 språk. 

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

K
Kari – 10.03.2022

– Jeg likte boka. Fikk en liten forståelse hvor Finland var/og befant seg i under 2. verdenskrig. Og om finske «tyskertøser» for hvilket arbeid de utførte som sykepleiere og elskerinner for tyskere i Norge. Og hjemkomsten til Finland.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ingen anger:

Kaputt
Ny!

Kaputt

Curzio Malaparte
Paperback 
299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dukken

Yrsa Sigurðardóttir
Innbundet 
99,- 379,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv