Kamma/Emma

roman

«Om Einar «'Pastor.n' Iversen» (2010): «. makter å gi forståelsesrammer for norsk jazz, ved å følge én manns vei i musikken.»

Jan Rognlien, Dagbladet

«Kamma og Emma. Kamilla og Emilie. Alltid de to, og alltid i den rekkefølgen, selv om Emma er eldst, sytten minutter ifølge mor, som setter dem til verden i ektesenga hjemme i murvillaen i Eilert Sundts gate, mens høstløvet daler og grosserer Halvorsen leker sisten i hagen med de fire døtrene sine, rundt og rundt huset, og håper på en gutt denne gangen. Les mer

369,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

«Kamma og Emma. Kamilla og Emilie. Alltid de to, og alltid i den rekkefølgen, selv om Emma er eldst, sytten minutter ifølge mor, som setter dem til verden i ektesenga hjemme i murvillaen i Eilert Sundts gate, mens høstløvet daler og grosserer Halvorsen leker sisten i hagen med de fire døtrene sine, rundt og rundt huset, og håper på en gutt denne gangen. I stedet får han to jenter til. Pytt. Han får vel svigersønner en dag?»

Tvillingene Kamma og Emma vokser opp i en livlig søsterflokk på sju på Oslos beste vestkant. De er svært ulike, og tett sammenvevde. Romanen følger dem og den store familien gjennom barndom og oppvekst på 1920- og 30-tallet, og lange somre i barndommens paradis på Hvaler. Så kommer krigen og endrer det meste.

«Kamma/Emma» er en bredt anlagt slektsroman om fire generasjoner kvinner og deres menn, i pendling mellom Oslos overklassemiljø og karrige kår på Hvaler. En roman om tiden som går, om alt man får og alt man mister, om klasseforskjeller og sosiale endringer, om krigens omveltende krefter, og om å være født som to.

Hilde Brunsvik (f. 1959) er født og oppvokst i Moss. Hun er cand.philol. i idéhistorie fra Universitet i Oslo, og utdannet vokalist og sangpedagog fra Complete Vocal Institute, København. Hun arbeider som forfatter, låtskriver og sanger.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
210
ISBN
9788256025657
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Kamma/Emma
Format
22 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Om Einar «'Pastor.n' Iversen» (2010): «. makter å gi forståelsesrammer for norsk jazz, ved å følge én manns vei i musikken.»

Jan Rognlien, Dagbladet

«Om «Reise til menneskene» (2017): «Vakkert og vemodig om musikk, tilhørighet, lengsel og mot til å forfølge drømmen.»

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Om Spor etter vind (1996): «. en høysang til det varige, til svabergene og havet, men også til menneskene som tvang grøden frem av karrig jord.»

Berit Bye, Adresseavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kamma/Emma:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Naust

Trond J. Hansen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv