Min side Kundeservice Bli medlem

Kristin Lavransdatter

korset

"Korset" er tredje bind i trilogien om Kristin Lavransdatter, et verk Sigrid Undset fikk Nobelprisen i litteratur for i 1928. Handlingen i trilogien er lagt til første halvdel av 1300-tallet, og "Korset" avslutter historien om Kristin og Erlend og deres konfliktfylte kjærlighetssamliv. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

"Korset" er tredje bind i trilogien om Kristin Lavransdatter, et verk Sigrid Undset fikk Nobelprisen i litteratur for i 1928. Handlingen i trilogien er lagt til første halvdel av 1300-tallet, og "Korset" avslutter historien om Kristin og Erlend og deres konfliktfylte kjærlighetssamliv. Som gammel ser Kristin endelig sammenhengene mellom sitt jordiske liv og forholdet til Gud. Hun vandrer pilegrimsveien til Nidaros, der hun avslutter sin livsgjerning som nonne i et kloster.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202658670
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Serie
Kristin Lavransdatter 3

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

N
Nelle – 17.06.2009

– "Korset" er det tredje og avsluttende bindet i romansyklusen om Kristin Lavransdatter på 1300-tallet. Det har gått to år siden sist, Kristin og Erlend har flyttet tilbake til Jørundgård, men har ingen nære venner annet enn Ramborg og Simon. De er uenige om sønnenes oppdragelse og fremtidsutsikter, noe som til slutt fører til at Erlend flytter til Haugen, en øde fjellgård. Begge prøver å tilnærme seg hverandre, men stiller krav som den andre ikke vil innfri. Boka er delt inn i tre deler: "Frendsømd", "Skyldnere" og "Korset". I første del ligger synsvinkelen mye hos Simon og hans oppgjør med Kristin, hans store kjærlighet. I andre del kulminerer konfliktene mellom ektefeller og frender med dødelig utgang. I siste del forsones Kristin med sin samvittighet og svartedauden bryter ut. Kristin strir med de samme sentrale temaene som tidligere: kjærligheten til familien, kjærligheten til det annet kjønn og kjærligheten til Gud. Hun klarer ikke å forene disse, og sliter når hun må velge bare en av de tre. Ved at dette blir belyst i tre bøker, fra Kristin er åtte år til hun er en gammel dame, gjør at man som leser har bedre muligheter til å forstå hennes dilemmaer og valg.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kristin Lavransdatter:

Se flere

Logg inn

Handlekurv