Lincoln i bardo

I 1862, mens den amerikanske borgerkrigen raser for fullt, blir president Abraham Lincolns elleve år gamle sønn Willie alvorlig syk. Han dør etter bare noen få dager, og den lille kisten blir lagt i en marmorkrypt. Knust av sorg oppsøker Lincoln sønnens grav om nettene. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Vinner av Bookerprisen 2017. Et fantasifullt mesterverk. 

I 1862, mens den amerikanske borgerkrigen raser for fullt, blir president Abraham Lincolns elleve år gamle sønn Willie alvorlig syk. Han dør etter bare noen få dager, og den lille kisten blir lagt i en marmorkrypt. Knust av sorg oppsøker Lincoln sønnens grav om nettene. Der blir han sittende og holde rundt den livløse kroppen. 

Det presidenten ikke vet, er at den lille gutten hans befinner seg i bardo, en terskeltilstand mellom liv og død, hvor man havner dersom man har noe uoppgjort i jordelivet. Omgitt av en rekke andre sjeler - noen helt nyankomne, som han selv, og noen som har strevd med å komme seg over til den andre siden i mange, mange år - forsøker Willie Lincoln å få kontakt med faren for å få ham til å forstå noe viktig. 

I en roman komponert som en symfoni av stemmer skaper George Saunders en gripende, vill, festlig og makaber fortelling om et dødsfall som også i virkeligheten rammet USAs president da det så som mørkest ut for landet. Ved hjelp av en imponerende mengde kilder - fiktive og reelle - utforsker Saunders en manns dype sorg, forholdet mellom godt og ondt, liv og død, og alt det imellom som vi ikke kan vite noe om. 

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
383
ISBN
9788205502079
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Lincoln in the Bardo
Format
21 x 14 cm
Priser
Booker-prisen 2017

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Lincoln i bardo:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene
79,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
79,- 229,-
Byens spor
99,-

Byens spor

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
99,- 449,-
 
Opprør
99,-

Opprør

C.J. Sansom
Innbundet 
99,- 499,-
 

1Q84

Haruki Murakami
Paperback 
229,-
 

Crash

J. G. Ballard
Paperback 
145,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv