Min side Kundeservice Bli medlem

Naturstudiets nødvendighet

roman i fire kapitler

«Naturstudiets nødvendighet klarer å puste liv i, og for meg i hvert fall skape interesse for, et kunstnerskap som stort sett er glemt. [.]Boken klarer gjennom velskrevede scener å stille mange interessante spørsmål om livet som kunstner.»

Fredrik Hagen, BLA

Asta Nørregaard er bare 28 år gammel da hun i 1882 får prestisje-oppdraget med å male altertavlen til nye Gjøvik kirke. Det er første gang en slik bestilling blir gitt til en kvinne. Hun er ikke forberedt på mottagelsen arbeidet hennes skal få. Les mer

429,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Asta Nørregaard er bare 28 år gammel da hun i 1882 får prestisje-oppdraget med å male altertavlen til nye Gjøvik kirke. Det er første gang en slik bestilling blir gitt til en kvinne. Hun er ikke forberedt på mottagelsen arbeidet hennes skal få.

Senere skal Asta Nørregaard vie seg til portretter og kalles nedsettende for «motemalerinne». Hun bor i en ateliererleilighet i Kristiania, vegg i vegg med malerkollega Harriet Backer. De to har fulgt hverandre siden de begynte å male. Mens Harriet Backer opparbeider seg solid anseelse og hylles i sin samtid, blir Asta Nørregaard stående utenfor. Først 72 år gammel har hun sin første store utstilling. Naturstudiets nødvendighet handler om kunstens pris, om ensomhet, sårbarhet og utestegning, men også om kraft og ukuelig vilje.

Elin Tinholt (f. 62) er dramatiker og manusforfatter. Hun debuterte som romanforfatter med Søstrene på Stenberg.

Naturstudiets nødvendighet er hennes andre roman.

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
151
ISBN
9788256027750
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Naturstudiets nødvendighet
Format
22 x 14 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Naturstudiets nødvendighet klarer å puste liv i, og for meg i hvert fall skape interesse for, et kunstnerskap som stort sett er glemt. [.]Boken klarer gjennom velskrevede scener å stille mange interessante spørsmål om livet som kunstner.»

Fredrik Hagen, BLA

«En litterær gjenopprettelse av Asta Nørregaards ære (...) Formgrepet er godt; det forsterker følelsen av at den aldrende kunstnerens minner først og fremst er stillbilder som brer seg ut romlig, heller enn å ha ensrettet narrativ framdrift.»

Maria Birkeland Olerud, Vårt Land

«Boka har et særegent, elegant og poetisk språk. Man kommer tett på Asta Nørregaard og hensettes til tiden og stemningen. Man ikke bare leser om Paris, Oslo og Gjøvik, man er der. Man kjenner kulden i soveværelset i Oslo og den uvanlige sommervarmen på Gjøvik når Asta beveger seg rundt i tung kjole og svette, tette sko.»

Connie Lium Selmo, Anton & James

«Tinholts språk er enkelt, med øye for små detaljer, lik det en maler har for farger og lys. (...) Språket er skjørt og sårt, korthugget og bevrende. Den ambisiøse, modige maleren som våget å følge viljen sin fullt ut, trer nakent og levende frem.»

Linda Hove Strand, magasinet KUNST

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Naturstudiets nødvendighet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Gift
-25 %

Gift

Alexander L. Kielland
Paperback 
149,- 199,-
 

Te

Lydia Gautier
Innbundet 
364,- 400,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv