Salme ved reisens slutt

«Han har tilegnet seg en forbløffende menneskekunnskap. Hans stykker, som ligner parabler over kjærlighet og lidenskap, drift og død, er skapt med finspunnet psykologi.»

Der Spiegel

Salme ved reisens slutt av Erik Fosnes Hansen er en av nyere norsk litteraturs største kritiker- og publikumssuksesser og ble forfatterens store internasjonale gjennombrudd. Romanen vant Riksmålsprisen i 1990 og den ble nominert til den internasjonale IMPAC-prisen i 1998. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Salme ved reisens slutt av Erik Fosnes Hansen er en av nyere norsk litteraturs største kritiker- og publikumssuksesser og ble forfatterens store internasjonale gjennombrudd. Romanen vant Riksmålsprisen i 1990 og den ble nominert til den internasjonale IMPAC-prisen i 1998.

Salme ved reisens slutt er romanen om de syv musikerne som seilte med Titanic i aprildagene 1912, og som spilte salmer og ragtime da skipet gikk under.

Hvem var de? I en bredt anlagt romanfantasi maler Erik Fosnes Hansen bilder fra deres liv, fra Londons slum, St. Petersburgs bakgater, Wiens kaféer og Romas torv. Deres fortellinger inneholder fattigdom og rikdom, kjærlighet og død - alt vevet sammen til en gripende og innholdsmettet skildring av vårt århundre ved dets begynnelse.

Med nytt etterord av Claudio Magris.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
458
ISBN
9788202493936
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Salme ved reisens slutt
Format
21 x 13 cm
Priser
Riksmålsforbundets litteraturpris 1990

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Han har tilegnet seg en forbløffende menneskekunnskap. Hans stykker, som ligner parabler over kjærlighet og lidenskap, drift og død, er skapt med finspunnet psykologi.»

Der Spiegel

«En virtuos roman om Titanics undergang.»

Time Magazine

«Stoffmengden, og ikke minst stoffligheten i fortellingen, setter den alminnelige, norske romankunsten av i dag i et nesten pinlig relieff. Mot dette overflødighetshornet virker mange, norske, smale, lokale romaner nesten som skolestiler i sammenligning. Her er det slik at den nå nesten gammeldagse lesegleden blir vekket; sorgen over å forlate en livshistorie dulmes snart av gleden over å møte den neste [...] en vakker, tragisk og klok bok, skrevet i et språk som bærer, bølger og toner.»

Janneken Øverland, Dagbladet

«Under de fundamentale spørsmål finnes utvidede strukturer, nye brytninger [...] Men det er først og sist et virtuost gjennomarbeidet romanprosjekt, en ruvende manifestasjon av skikkelsesdannende fantasi og fortellerevne.»

Terje Stemland, Aftenposten

«[...] en av de beste romanene denne anmelder har lest. [...] nøler ikke med å plassere Erik Fosnes Hansens glimrende roman blant nyere norsk litteraturs mest betydelige verker.»

Jon H. Rydne, VG

«En fantastisk bok, det er grundig slått fast av kritikken, denne leser kan bare si det igjen: En fantastisk bok.»

Per Bang, Dagens Næringsliv

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Salme ved reisens slutt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Syria

Cecilie Hellestveit
Paperback 
199,-
 

Roma

Thomas Thiis-Evensen
Paperback 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv