Min side Kundeservice Bli medlem

Skråpånatta

roman

«SMELLVAKKER SLUTT FOR MYTTINGS FAMILIESAGA. Lars Myttings 'Skråpånatta' er blant de beste bøkene anmelderen har lest av en nålevende norsk forfatter.»

Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

Heknefolket går inn i ei tid med enorme framskritt, men også truende strømninger fra Europa. I bygda vever den nye tida seg inn med den gamle, både i folkesjela og som sølvtrådene i bygdas mystiske og beryktede, men godt skjulte hemmelighet, Hekneveven.

Les mer

436,-

479,- Spar: 43,-

Ventes til lager 12.08.2024

Logg inn for å se din bonus

Heknefolket går inn i ei tid med enorme framskritt, men også truende strømninger fra Europa. I bygda vever den nye tida seg inn med den gamle, både i folkesjela og som sølvtrådene i bygdas mystiske og beryktede, men godt skjulte hemmelighet, Hekneveven.

Sagnet om Søsterklokkene skal få vind i seilene fra uventet hold, mens Schweigaard nærmer seg svaret på hva som egentlig skjedde da Heknesøstrene ble anklaget for trolldom, den verste av alle forbrytelser på 1600-tallet.

Unge Astrid Hekne har med seg mer enn navnet etter sin uforlignelige bestemor, synes Kai Schweigaard. Det er hele hennes vesen, så driftig, modig og årvåken overfor alt som rører seg i bygda og omverdenen – og for det uhåndgripelige som de begge fornemmer, større enn dem selv. Det skal komme godt med i det som venter dem alle ...

I Skråpånatta følger vi bygdesamfunnet og Norge fra de optimistiske framskrittsårene etter århundreskiftet og inn i de uopprettlige krigsårene der mørke krefter endrer kursen på slekters gang, og der det kreves mot – og kanskje urgamle krefter – for å holde fast i lyset og troen på framtida.

«Dypest sett er dette en beretning om en slekts adskillelse. Om krefter som kan skille oss ad og som kan bringe oss sammen igjen.» 

Lars Mytting

Medlemsvurdering:
Siste bok i trilogoen er like bra som de første. Dramatisk historie med utrolig sterk slutt.

Brith O.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
574
ISBN
9788205569799
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Skråpånatta
Format
21 x 14 cm
Nr
8217343
Serie
Hekne 3

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

«SMELLVAKKER SLUTT FOR MYTTINGS FAMILIESAGA. Lars Myttings 'Skråpånatta' er blant de beste bøkene anmelderen har lest av en nålevende norsk forfatter.»

Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

«EN FANTASTISK TRILOGI ER I MÅL. Med episk intensitet og dramatisk fortellerkraft ruller nå historien inn i 1930-årene, i en fortelling som strekker seg over fire hundre år.»

Stein Roll, Adresseavisen

«’Skråpånatta’ er først og fremst en stor og rik roman. Den er som en brønn som ikke går tom. Det tok ikke lang tid før jeg opplevde boka som en film. Mytting skriver sånn at det oppstår bilder og det vil ikke overraske om det blir film av dette stoffet. […] Likevel, ‘Skråpånatta’ er en av høstens aller beste bøker. Mytting på sitt beste.»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

«MESTERLIG MYTTING! For en avslutning på Lars Myttings storverk: Den dramatiske ‘Skråpånatta’ er en forfattermessig triumf.»

Guri Hjeltnes, VG

«Det tredje bandet i heknetrilogien, ‘Skråpånatta’, innfrir det ‘Søsterklokkene’ og ‘Hekneveven’ lova. Her er ingen store overraskingar eller uventa skruar, berre meir av det som gleda mange tidlegare: Ei mytisk eventyrforteljing i botnen. Gode miljøskildringar. Ein interessant hovudperson. Eit vell av andre romanfigurar. Lokal forankring, språkleg og geografisk. Band mellom land. Innsikt i naturen, historia, folket. Rett og slett solid romanhandverk.»

Gerd Elin Sandve, NRK

«At Lars Mytting er en framifrå forteller, vet alle som har lest ei eller flere av bøkene hans. Med «Skråpånatta» er han formidabel. Når forfatteren etter tre år «endelig» er ute med det etterlengtede manuset til tredje og siste del av sammenvokste Hekne-søstrene, er det nemlig med sjelden fortellerglede.»

Per Ivar Henriksbø, Østlendingen

«STORSLÅTT FINALE. Lars Mytting samlar trådane i eit heilstøypt storverk om vevnad, kyrkjeklokker og minne. Ventetida er over. Siste bindet av Lars Myttings Hekne-trilogi er no i bokhandelen. Bør du lese ho? Eg er ikkje i tvil. Set du pris på velskrivne romanar med intens spenning og full av replikkar som sit som ordspråk – og med et vell av historisk og teknologisk kunnskap som dei fleste kan lære noko nytt av, er svaret, utan atterhald: Ja.»

Rolv Nøtvik Jakobsen, Vårt land

«FLAMMENDE KLIMAKS FRA LARS MYTTING. Om det er mye plott i ‘Skråpånatta’, er det også en dyp og ikke minst kunnskapsrik kjærlighet til Gudbrandsdalens språk og kultur.»

Leif Bull, DN

Medlemmers vurdering

B
Brith O. – 25.06.2024

– Siste bok i trilogoen er like bra som de første. Dramatisk historie med utrolig sterk slutt.

L
Liv Jenny Christensen – 25.06.2024

– En god avslutning på historien om Heknesøstrene.Veldig godt skrevet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skråpånatta:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kniv

Jo Nesbø
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv