Meny

Slåttekar i himmelen

; Edvard Hoem (Oppleser)

Serie: Familien fra Rekneslia 1

Storslått om oldefar ... Hoem er ein gudebenåda forteljar, og som 65-åring skriv han betre enn nokosinne.

, Fædrelandsvennen Terningkast 6
Mors og fars historie blei raskt ein lesarfavoritt da boka kom i 2005. No har Edvard Hoem gått tilbake til oldefaren sin i Slåttekar i himmelen. Les mer
Vår pris
199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 10 bonuskroner!

Vår pris: 199,-

(Lyd-CD)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 10 bonuskroner!

Om boka

Edvard Hoems oldefar heitte Knut Hansen Nesje, men alle kalla han berre Nesje. Forteljinga i denne romanen begynner utanfor Molde i 1874, der Nesje er slåttekar, og enkemann på andre året, med ein son å ta seg av. Plutseleg dukkar Serianna opp. Ho røyker pipe og får Nesje med på seifiske, og saman finn dei kjærleiken. Snart er dei gift og får barn.

Dette er et sanselig praktverk: Vi kan føle gleder og sorger ... Språket er vakkert og nennsomt ... Fortellingen om Hoems oldefar er større enn seg selv: den er et stykke norsk historie ... Slåttekar i himmelen er en studie av en forfattermester i aksjon.
Brynjulf Jung Tjønn, VG

Menneska ved Frænfjorden lever eit liv i hardt arbeid, tett på jorda og fjorden. Men ein ny veg er i ferd med å opne seg i desse åra - stadig fleire sel det lille dei eig, og legg ut på den strie og eventyrlege reisa til Amerika. Seriannas søster Gjertine drøymer om å dra, sjølv om ho er berre ungjenta. Det begynner å koma brev frå utvandrarar som fortel om ein frodig, men også ugjestmild prærie som skal bli til gardsbruk og heim.

Slåttekar i himmelen kan kort sagt utnevnes til en stor og fin leseopplevelse.
Turid Larsen, Dagsavisen

Slåttekar i himmelen er ein inspirert roman av forfattaren av Mors og fars historie. Det er ei forteljing om det nye og det gamle landet, om arbeid, byrgskap og kjærleik, om å vera villig til å satse og gjere store offer.

Her er romantikk og attrå, sanselighet og livsglede, tro og tvil. Lystige historier, smertefulle avskjeder, alminnelig hverdagsliv og lykkelige stunder, alt er porsjonert ut med sikker hånd i en roman som vil fange mange ...
Liv Riiser, Vårt Land

Fakta

Anmeldelser

Storslått om oldefar ... Hoem er ein gudebenåda forteljar, og som 65-åring skriv han betre enn nokosinne.

, Fædrelandsvennen Terningkast 6

Det er eit meisterstykke å klare å samle eit så kolossalt stort stoff til éin roman.

Romsdals Budstikke Terningkast 5

Dette er et sanselig praktverk. (...) Slåttekar i himmelen er en studie av en forfattermester i aksjon.

, VG Terningkast 5