Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Vinter over verden

"Med en overveldende detaljrikdom leverer forfatteren et rikt tidsbilde, der kjente og mindre kjente historiske hendelser veves inn i et delvis fiktivt persongalleri. Man ser ganske levende for segalt fra Trumans dobbeltspente dress til bombingen av Pearl Harbor."

May Grethe Lerum, VG

Berlin i 1933 er i omveltning. Elleve år gamle Carla von Ulrich sliter med å forstå de interne spenningene i familien, samtidig som Hitler griper makten. Inn i denne uroen dukker hennes mors formidable venn, det tidligere parlamentsmedlemmet Ethel Leckwith opp. Les mer

249,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Berlin i 1933 er i omveltning. Elleve år gamle Carla von Ulrich sliter med å forstå de interne spenningene i familien, samtidig som Hitler griper makten. Inn i denne uroen dukker hennes mors formidable venn, det tidligere parlamentsmedlemmet Ethel Leckwith opp. Hun har med seg sin sønn, studenten Lloyd som snart vil oppleve nazismens brutale virkelighet på nært hold. Han kommer i kontakt med en gruppe tyskere som er fast bestemt på å motsette seg Hitler - men er de villige til å gå så langt som å forråde sitt eget land? Denne type mennesker følger Volodja nøye med på. Han er russer med en lys fremtid i Den røde armés etterretningstjeneste. Det verdensomspennende sammenstøt av militær kraft og personlig overbevisning som følger, vil sveipe over dem alle, fra Londons gater til Pearl Harbour, fra Spania til Stalingrad, fra Dresden til Hiroshima. På Cambridge blir Lloyd uimotståelig trukket mot den slående amerikanske sositetsjenta Daisy som representer alt hans venstreorienterte familie forakter. Men Daisy er mer interessert i aristokratiske Boy Fitzherbert - amatørpilot, festløve og ledestjerne i Den britiske fascistunionen.

Men ingenting vil gå som de hadde tenkt i det livet og håpet til en hel verden blir knust av den største og mest grusomme krigen i menneskehetens historie. Vinter over verden er den andre boken i Ken Folletts unikt ambisiøse og dypt tilfredsstillende trilogi om forrige århundre. På egen hånd eller lest etter Kjempenes fall, er dette en storslått, fengslende og episk fortelling om global konflikt og personlig drama.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
903
ISBN
9788202409128
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Winter of the world
Format
21 x 13 cm
Serie
Århundretrilogien 2
Cappelen Damms bestselgerromaner

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Med en overveldende detaljrikdom leverer forfatteren et rikt tidsbilde, der kjente og mindre kjente historiske hendelser veves inn i et delvis fiktivt persongalleri. Man ser ganske levende for segalt fra Trumans dobbeltspente dress til bombingen av Pearl Harbor."

May Grethe Lerum, VG

Medlemmers vurdering

J
Jarle Aas – 02.02.2017

– Forfatteren prøver å fortsette arbeidet etter kjempenes fall, men det har tydeligvis ikke vært lett å skulle skildre perioden fra tidlig i 1920 årene til ca. 1950. Boken er velskrevet og lesverdig og anbefales, men jeg savner flere detaljer.

A
Anne Kari – 31.01.2017

– Tittelen viser til Den kalde krigens tid fra 2. verdenskrig fram til murens fall. Romanens " oppdrag" er å gi et populærhistorisk bilde av Sovjet med øststatene, Vesteruropa( GB) og USA beskrevet og sett av presidenters og tilsvarende nære rådgivere. Disse er bokas hovedpersoner sammen med et engelsk rockeband samtidig med Beatles. Boka er lettlest og spennende med det som virker som grundig historiekunnskap. Menneskeskildringene er tabloide som i alle Follets romaner, men underholdende likevel. Boka har egentlig bare en svakhet sin sjanger og det er 1070 sider: En bokstavelig talt tung bok( ikke litterært)

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vinter over verden:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Jakten
Ny!

Jakten

Bernard Minier
Paperback 
229,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

666

Tom Egeland
Innbundet 
349,- 399,-

Arr

Jørn Lier Horst
Paperback 
179,-

Dalen

Bernard Minier
Paperback 
199,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv