Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Violeta

I Isabel Allendes nye, storslåtte roman får vi fortellingen om den lidenskapelige og besluttsomme Violeta, en kvinne formet av det dramatiske århundret hun har levd i.

Les mer

332,-

379,- Spar: 47,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Violetas stormfulle århundre

I Isabel Allendes nye, storslåtte roman får vi fortellingen om den lidenskapelige og besluttsomme Violeta, en kvinne formet av det dramatiske århundret hun har levd i. Livshistorien hennes griper fatt fra første side, et sterkt kvinneportrett signert en av våre største fortellere.

«Livet mitt er verdt å fortelle om, ikke fordi jeg har så mange egenskaper, men fordi jeg har begått så store synder og flere enn dem du nok kan forestille deg. Så nå skal jeg fortelle deg om det. Og du vil se at livet mitt er som en hel roman,» skriver hundre år gamle Violeta til sitt høyt elskede barnebarn Camilo.

Hundre begivenhetsrike år
Isabel Allendes Violeta kommer til verden en stormfull dag i 1920. Hun er første og eneste jentebarn i en velstående familie med fem sønner. Som hundreåring vil hun fortelle barnebarnet om sitt utrolige liv, som er formet av noen av historiens viktigste hendelser – fra etterdønningene av første verdenskrig og spanskesykens herjinger, depresjonstiden, kamp for kvinnenes rettigheter, tyranners seire og fall og til slutt enda en pandemi.

Fra velstand til frihet
Violeta er fra barnsben av lidenskapelig og besluttsom, hun bøyer ikke av for noe. Ni år gammel opplever hun at familien går i oppløsning. Faren har spilt et høyt spill med forretningsvirksomheten sin, og de mister alt. Da hun finner faren død på kontoret med et kulehull i tinningen, virvler livshistorien hennes videre til et helt annerledes liv langt utpå landsbygda, som hun elsker. Etter glade, frie ungdomsår gir hun etter og gifter seg med den dypt forelskede veterinæren Fabian. Hun innleder også et livslangt, stormfullt forhold til Julián, en barsk pilot med frynsete rykte, får en sønn og en datter som har sine egne hjerteskjærende historier, og etter hvert kommer barnebarna.  Da datteren dør i barsel, blir Violeta som en mor for lille Camilo.

Violeta er lidenskapelig og besluttsom, hun bøyer ikke av for noe.

Herlig persongalleri
Livshistorien til Violeta er full av uforglemmelige karakterer. Vi får bli kjent med den engelske guvernanten Miss Taylor, som viser seg å være noe helt annet enn forventet, den trygge storebroren, Torito, den store, snille kjempen som forstår mer enn man tror, og de uvurderlige tantene Pia og Pilar. Til og med en norsk fuglekikkerdiplomat, Harald Fiske, som blir Violetas nye ektemann i godt voksen alder.

Livet slik det kunne ha vært
«Inspirasjonen til denne romanen er min mor, som døde for to år siden,» forteller Isabel Allende. «Vi brevvekslet daglig i over femti år, hele livet hennes er i de brevene. Og min mor var et vidunderlig menneske, men hun hadde et ganske vanlig liv. Violetas liv er et jeg kunne ønske min mor hadde hatt, levet på en måte jeg ønsker min mor kunne levet. Mor var i avhengighetsforhold hele livet, først til faren sin, siden til sine to ektemenn. Hun hadde et godt hode og var svært kreativ – en strålende kunstner. Men hun gjorde aldri noe med det.»

Lidenskap og humor
Isabel Allende gir oss en uforglemmelig episk fortelling og et sveip gjennom hundre års historie, sett gjennom Violetas øyne. Hennes lidenskap, besluttsomhet og humoristiske sans får henne gjennom alle stormkastene skjebnen har tiltenkt henne. Det er heftig, befriende og inspirerende lesning. 

«Isabel Allende er en stor historieforteller som skriver med uovertruffen innlevelse og innsikt. Hun har vært et ikon i verdenslitteraturen i mange år allerede. Hun vil bli hedret av lesere og skribenter i mange generasjoner framover.»

Khaled Hosseini, forfatter av Drageløperen

 

Medlemsvurdering:
Det var en fryd å lese den nye boka av Isabell Allende.

Gunn Nøstdal

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
394
ISBN
9788252592764
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Violeta
Format
22 x 14 cm
Nr
8196168

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Isabel Allende (f. 1942) er verdensberømt for romaner som Åndenes hus (1984), Paula (1995) og Den japanske elskeren (2016). Allende er født i Peru og oppvokst i Santiago i Chile. Før hun debuterte som forfatter, var hun både lærer, journalist og oversetter. Oversetterjobben mistet hun fordi hun hadde en tendens til å gjøre de romantiske heltinnene i bøkene hun oversatte, mer selvstendige. Forfatteren var slektning og guddatter av Chiles første demokratisk valgte sosialistiske president, Salvador Allende, som ble styrtet i general Augusto Pinochets militærkupp i 1973. Isabel Allende måtte reise i eksil til Venezuela i 1975. Hun slo seg siden ned i USA og bor nå i California. «Det å være i eksil gjorde meg til forfatter. Jeg skrev min første roman, Åndenes hus, som et forsøk på å gjenskape den verden jeg hadde mistet», har hun fortalt i et intervju. Hun er i dag verdens mest leste spanskspråklige forfatter, og bøkene hennes er oversatt til nesten førti språk.

Bibliografi:
Åndenes hus (1984) • Om kjærlighet og skygge (1986) • Eva Luna (1988) • Eva Luna forteller (1990) • Den endeløse planen (1992) • Paula (1995) • Afrodite. Fortellinger, oppskrifter og andre afrodisiaka (1998) • En lykkens datter (1999) • Aurora – et portrett i sepia (2001) • De ville guders by (2002) • Gulldragens rike (2004) • Mitt oppdiktede land (2004) • Pygmeenes skog (2005) • Zorro (2005) • Ines, jeg elsker deg (2006) • Summen av dagene (2008) • Øya under havet (2010) • Maya (2011) • Amandas gåte (2014) • Den japanske elskeren (2016) • Etter vinteren (2018) • Over havet (2020)

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

G
Gunn Nøstdal – 05.04.2022

– Det var en fryd å lese den nye boka av Isabell Allende.

A
Annette Morales – 04.04.2022

– Opplysende og underholdende. Som alltid veldig god fortelling fra Isabel Allende.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Violeta:

Fars rygg
Ny!

Fars rygg

Niels Fredrik Dahl
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-
Palestina
Ny!

Palestina

Odd Karsten Tveit
Innbundet 
393,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv