Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Tsarens kurér

Michel Strogoff

Michel Strogoff eller Tsarens kurér er den fjortende boken i Jules Vernes storslåtte serie «Ekstraordinære reiser», som har gledet lesere over hele verden helt siden 1863. Boken er også en av Vernes mest populære fortellinger og er solgt i enorme opplag over hele verden, i tillegg til en rekke filmatiseringer og sceneversjoner. Les mer

399,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Michel Strogoff eller Tsarens kurér er den fjortende boken i Jules Vernes storslåtte serie «Ekstraordinære reiser», som har gledet lesere over hele verden helt siden 1863. Boken er også en av Vernes mest populære fortellinger og er solgt i enorme opplag over hele verden, i tillegg til en rekke filmatiseringer og sceneversjoner. Handlingen spil.ler seg ut over det enorme kontinentet som utgjør Russland, en gang på 1870-tallet. For det er urolige tider. Kuréren Mikhail Strogoff får i oppdrag av tsar Alexander II å ta seg fram til Øst-Sibir for å komme tsarens bror, Hans Høyhet storhertugen, til unnsetning. Opp.draget skal utføres i aller største hemmelighet. Stor.hertugens posisjon trues av et opprør blant tartarene, som vil løsrive seg og danne en selvstendig republikk. Mikhail Strogoff begir seg av gårde med en eneste formaning: at han for enhver pris må unngå å avsløre at han er tsarens kurér. På ekspressen fra Moskva møter Mikhail den unge Nadja Fedor i tillegg til to vestlige jour.nalister - Alcide Jolivet og Harry Blount - som alle får betydning for kuréren og hans ferd. Men også politiet er ombord på toget, og de jakter på rebel.lederen Ivan Ogareff, en mann viss hensikter ikke er av de gode.

Første komplette utgave på norsk, oversatt fra fransk av Tom Lotherington og illustrert med vignetter av J. Férat og graveringer av Ch. Barbant.

Medlemsvurdering:
Det er strålende og meget prisverdig av Vidarforlaget å utgi hele Jules Vernes omfattende bokserie i komplette utgaver, noe som gir en opplevelse av Vernes forfatterskap man ikke har hatt tilgang til før på norsk. Bøkene har ofte vært forkortede utgaver, hvis i det hele tatt utgitt på norsk. Foruten at historiene er spennende nok, gir dessuten bokserien et svært interessant og morsomt tidsbilde, som setter mange dagsaktuelle temaer i et tankevekkende perspektiv.

Helga Ligaard

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Vidarforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
414
ISBN
9788279903420
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Michel Strogoff
Format
22 x 14 cm
Serie
Ekstraordinære reiser

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

H
Helga Ligaard – 21.01.2017

– Det er strålende og meget prisverdig av Vidarforlaget å utgi hele Jules Vernes omfattende bokserie i komplette utgaver, noe som gir en opplevelse av Vernes forfatterskap man ikke har hatt tilgang til før på norsk. Bøkene har ofte vært forkortede utgaver, hvis i det hele tatt utgitt på norsk. Foruten at historiene er spennende nok, gir dessuten bokserien et svært interessant og morsomt tidsbilde, som setter mange dagsaktuelle temaer i et tankevekkende perspektiv.

L
Leser. – 08.12.2009

– Denne boken er spennende, men ikke av Vernes aller beste. Fortellingen om tsarens kurér gir et interessant blikk tilbake i tiden da telegrafer kunne bli brutt og du faktisk trengte en mann som kunne ri med beskjed isteden. Dog gjør alle de russiske navnene på folk og steder det litt mer vanskelig å følge med på intrigen. Når det er sagt er dette en skikkelig "guttebok" å gi til gutter som synes mye barnelitteratur er for klissete. Min åtteåring synes den var spennende og slukte den på en uke. Men har du ikke lest Vernes andre bøker, ta gjerne en av dem istedenfor denne!

c
crazy – 26.03.2007

– Denne boken er absolutt verdt å lese. Jeg har selv lest denne boken over ti ganger, både som barn og i mer voksen alder og den er like bra hver gang. Bokens hovedperson er kurèren Mikael Strogoff og historien dreier seg om Tatarenes forsøk på å underlegge seg store deler av Sibir. Mikael blir sendt på et farefult oppdrag med et brev til Tsarens bror som befinner seg der opprøret startet. Underveis treffer han en kvinne ved navn Nadia som etterhvert viser seg å bli en viktig støtte. Følg Mikael og Nadia gjennom en farefylt ferd over den russiske taigaen med Tatarene i helene. En utrolig bra skrevet bok med spenning til siste slutt!

l
lal – 20.09.2005

– "Tsarens kurer" er en fantastisk spennende roman for både ungdom og voksne. Den tapre kureren skal få fram en beskjed fra tsaren, og reiser "undercover". På veien er han flere ganger nær ved å bli avslørt, og rir i den dypeste fare. Som seg hør og bør i en god spenningsroman er det selvfølgelig også en vakker ung dame med som tsarens kurer møter på sin vei, sterk, tapper og hjertegod. Spennende plot - når du tror at alt går bra, vender hellet. Når du tror alt er tapt.... En utrolig flott spenningsroman fra Vernes hånd, den er et "må ha" i bokhylla.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Tsarens kurér:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

2020

Gunnar Staalesen
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv