Min side Kundeservice Bli medlem

Hjernetrening

slik holder du hjernen i form

Det er lurt å lære seg noe nytt. Å holde hjernen aktiv gjør at du husker bedre, sover bedre og ruster deg mot demens. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Det enkleste er ikke alltid det beste! Vi mosjonerer alle hjernen litt hver dag, når vi bruker en ny kjøkkenmaskin, regner ut hva en matvare koster ut fra kilopris, finner frem på et nytt sted uten å sette på GPSen eller får en ny utfordring på jobben. Legg inn noen ekstra små hindre i din egen hverdag – bryt en vane, velg en annen rute til jobben, og gevinsten er en veltrimmet hjerne. Det kommer det mye godt ut av, både søvn, hukommelse og mye annet vil bedres når hjernehelsen er på topp.

IQ-TIPS
Lege og hjerneforsker Kaja Nordengen ønsker å opplyse, engasjere og motivere oss. I tillegg til gode forklaringer på hvorfor det er lurt å holde hjernen i form får du morsomme øvelser og oppgaver til egentreningen som er enkle å gjennomføre. Godt forklart fasit følger til alle oppgavene, og kanskje du lurer på hvor på IQ-skalaen du ligger? I boka kan du prøve deg på en intelligenstest laget av Mensas oppgaveutvikler.

Det er alltid gøy å bli bedre i noe. Slå deg løs med hjernequiz, logiske oppgaver, hukommelsesøvelser, talltrening eller kanskje noen lure sjakktrekk? I boka finner du også et 30-dagers treningsprogram, en øvelse hver dag. At du samtidig ruster deg mot demens og andre aldringsplager er en skikkelig bonus.

Noen tips til hvordan du trener hjernen smart:

  • Gjør hverdagslige ting litt annerledes
  • Lær deg fem ord på et språk du ikke kan
  • Løs morsomme talloppgaver
  • Ta en bokstavutfordring

Lesing er bra for hjernen
Å lese bøker fremmer søvn og reduserer stress. Det øker også empatien og evnen til å forstå andres følelser, og på toppen av alt: Lesing gjør hjernen vår mer motstandsdyktig mot sykdom ved at det øker den kognitive reserven.

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
211
ISBN
9788248921325
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Format
22 x 16 cm
Nr
8118647

Om forfatteren

KAJA NORDENGEN (f. 1987) jobber som lege med spesialisering i nevrologi og er postdoc ved Akershus universitetssykehus. Hun fullførte en doktorgrad om hjernen i 2014. Nordengen har holdt en rekke kurs om hjernen og nervesystemet, og har de siste åtte årene undervist ved Universitet i Oslo. Hun har tidligere gitt ut boka Hjernen er stjernen.

Medlemsblad

 

Medlemmers vurdering

P
Paul Urke – 15.06.2018

– Hjernetrening

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hjernetrening:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De der

Joyce Carol Oates
Innbundet 
375,- 429,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv