Min side Kundeservice Bli medlem

Kulturkrig

det nye ytre høyre og normaliseringen av det ekstreme

«Carline Tromp gir en omfattende og viktig dokumentasjon av krigersk retorikk i mange land.» «En potent tekst som gir rikt drivstoff til assosiasjoner.»

Jon Rognlien, Dagbladet

Kulturkrig handler om fremveksten av det nye ytre høyre på 2010-tallet, om hvordan ekstremt tankegods ble normalisert, gjort stuereint og - i enkelte miljøer - kult. I USA feiret en hærskare av selverklærte nettroll Donald Trumps valgseier i 2016, mens presidenten retvitret memene deres. Les mer

379,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Kulturkrig handler om fremveksten av det nye ytre høyre på 2010-tallet, om hvordan ekstremt tankegods ble normalisert, gjort stuereint og - i enkelte miljøer - kult. I USA feiret en hærskare av selverklærte nettroll Donald Trumps valgseier i 2016, mens presidenten retvitret memene deres. I Frankrike forsøkte «Géneration Identitaire» å sette et friskt fjes på ideer om et «etnisk rent» Europa. I Nederland sto lederen i et nytt parti i parlamentet og messet om sivilisasjonens undergang - på latin. I Norge malte «alternative» medier og tankesmier på ytre høyre fløy et bilde av muslimer som en invasjonshær og venstresida som forrædere. Og i nettets mørkeste hjørner snakket folk om å bli soldater i en kommende sivilisasjonskrig. Hvordan i all verden havnet vi her? Carline Tromp forteller en historie om en medierevolusjon som berørte oss alle, og om politiske strateger som varte noe i tidsånden. Den handler om fremmedfrykt og kvinnehat, tastaturkrigere og terrorister; om falske nyheter, alternative fakta og politisk ukorrekthet; om rasistiske frosker, marxistiske spøkelser og moteriktige nynazister. Tromps grundige men tilgjengelige gjennomgang gir en etterlengtet oversikt over det virvaret av nettverk og ideer som utgjør ytre høyre, og stiller et betimelig spørsmål: Hvordan skal vi klare å bekjempe disse strømningene hvis vi ikke klarer å anerkjenne at de springer ut fra vår egen kultur?

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202767990
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Kulturkrig

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Carline Tromp gir en omfattende og viktig dokumentasjon av krigersk retorikk i mange land.» «En potent tekst som gir rikt drivstoff til assosiasjoner.»

Jon Rognlien, Dagbladet

«Carline Tromp viser at selv om den ekstreme høyresiden ønsker å forsvare nasjonale verdier, er deres fiendebilder og virkemidler forbausende like fra land til land.» «Boken blir til en argumentsamling til de fleste viktige diskusjoner i samtiden, den er skrevet med alvor og engasjement.»

Espen Søbye, Morgenbladet

«Grundig veiviser til nye ytre høyre.»

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kulturkrig:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv