Nazistisk litteratur i Amerika

«Veldig lesverdig: Den er fantasifull, full av kjærlighet til litteraturen, og hvor usannsynlig det enn kan høres ut, usedvanlig underholdende.»

Michael Dirda, The Washington Post

Den dype litterære åren med nazistisk litteratur har, frem til nå, blitt sterkt undervurdert. Nå er endelig den anerkjente forfatteren og poeten, Roberto Bolaños på overtid og grundig dokumenterte undersøkelse av forfatterne som har bidratt til pan-amerikansk nazistisk litteratur, tilgjengelig for norske lesere. Les mer

449,-
Sendes innen 3 virkedager
Den dype litterære åren med nazistisk litteratur har, frem til nå, blitt sterkt undervurdert. Nå er endelig den anerkjente forfatteren og poeten, Roberto Bolaños på overtid og grundig dokumenterte undersøkelse av forfatterne som har bidratt til pan-amerikansk nazistisk litteratur, tilgjengelig for norske lesere.

Med pålitelige research av livene, politikken og den litterære produksjonen til disse forfatterne i uttømmende og medrivende detalj, så er dette den definitive, om enn fiktive, gjennomgangen av de forfatterne som har skapt det Nord- og Søramerikanske litterære landskapet av nazistisk litteratur.

Nicole Krauss beskriver boken som «Opplysende, gal, dødsseriøs, vilt leken, biblioman og perverst fantasifull.»

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
238
ISBN
9788202727017
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
La literatura nazi en América
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Veldig lesverdig: Den er fantasifull, full av kjærlighet til litteraturen, og hvor usannsynlig det enn kan høres ut, usedvanlig underholdende.»

Michael Dirda, The Washington Post

«Bolaño viser ikke bare en strålende evne til å finne opp litterære figurer, men også til å gjenskape miljøer, fremheve konflikter, finne på argumenter eller titler og forveksle det virkelige med det imaginære. En smart kombinasjon av intelligens, kultur, humor og fantasi.»

J.A. Masoliver Ródenas, La Vanguardia

«Et infamt, oppfunnet leksikon av imaginære fascistiske forfattere og litterære smaksdommere, hvor Bolaño leker med nyslipte kniver. Som om han var Borges vitseslengende, sardoniske sønn, har Bolaño omhyggelig skapt et tettvevd nettverk av høyreekstreme litterater...»

Stacey D'Erasmo, The New York Times

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nazistisk litteratur i Amerika:

Utopia

Thomas More
Innbundet 
409,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Quarry

Max Allan Collins
Paperback 
116,-
 
Exhausted
Ny!

Exhausted

Anna Katharina Schaffner
Innbundet 
232,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv