Meny
 
Hva vil vi med fosterdiagnostikken? - 
   Bjørn M. Hofmann
  
   Eivor A. Oftestad
  
   Morten Magelssen

Hva vil vi med fosterdiagnostikken?

fosterdiagnostikkens etikk

; Eivor A. Oftestad ; Morten Magelssen

«På knappe 140 sider og i et godt språk gir forfatterne en klar innføring i to hovedområder. Det ene er screening. [...] Det andre hovedområdet i boka er medisinsk etikk. [...] I denne boka syns jeg utvalget og presentasjon av kunnskap gjennomgående er godt balansert.»

, Prosa 6/2021
Fosterdiagnostikk er den bioteknologien som har vært mest debattert i Norge: Hvor mye skal vi kunne vite om og bestemme over egenskapene til fremtidige barn? Hvilken verdi har et liv med funksjonshemming? Når får et menneskeliv rett til beskyttelse?Ultralydbildet er for mange «det første møtet» med et fremtidig barn. Les mer
Vår pris
329,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 329,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Fosterdiagnostikk er den bioteknologien som har vært mest debattert i Norge: Hvor mye skal vi kunne vite om og bestemme over egenskapene til fremtidige barn? Hvilken verdi har et liv med funksjonshemming? Når får et menneskeliv rett til beskyttelse?Ultralydbildet er for mange «det første møtet» med et fremtidig barn. Men det kan også gi oss vanskelige valg om fremtidig liv og død. Denne boken drøfter de etiske aspektene ved fosterdiagnostikk. Boken presenterer ulike former for fosterdiagnostikk og drøfter disse i lys av fire sentrale prinsipper i bioetikken: velgjørenhet, ikke skade, rettferdighet og autonomi. I tillegg drøfter den utfordringer for fremtidens fosterdiagnostikk.Hva vil vi med fosterdiagnostikken? klargjør etiske aspekter og argumenter som er viktige for helsepersonell, og for alle som er opptatt av utviklingen av helsetjenester, helsepolitikk og samfunn. Den handler nemlig om hvem som skal bli fremtidige borgere og hva vi skal vite om dem.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm akademisk
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 188
ISBN: 9788202693992
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 15 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«På knappe 140 sider og i et godt språk gir forfatterne en klar innføring i to hovedområder. Det ene er screening. [...] Det andre hovedområdet i boka er medisinsk etikk. [...] I denne boka syns jeg utvalget og presentasjon av kunnskap gjennomgående er godt balansert.»

, Prosa 6/2021

«Den historiske oversikten er spennende og belyses med sitater fra fagfolk og politikere. [...] Med sine etiskfaglige analyser er boken lærerik for leger. Den er skrevet av noen av våre fremste medisinske etikere, som er aktive i den offentlige debatten og har stor kunnskap. [...] Boken går dypt i problemstillingen og kan anbefales til leger, andre helsearbeidere, journalister og beslutningstakere.»

, Tidsskrift for Den norske legeforening 16. august

«De tre forfatterne viser kunnskap, forståelse og et genuint engasjement rundt tema. De sier selv at subjektive synspunkter kan skinne gjennom, men boka bærer ikke preg av det og er helt uten moralsk pekefinger. De overlater til leseren selv å gjøre seg opp en mening om fosterdiagnostikk basert på egne verdier. Boka burde leses av alle folkevalgte, alle som jobber innen fostermedisin og alle øvrige interesserte.»

, Bioingeniøren 11. juni 2021

«Et stort materiale er komprimert til en ganske liten bok som både fagfolk og lekfolk kan ha glede og nytte av. For våre lovgivere burde den være obligatorisk.»

, minervanett.no

«Bogens fokus på mere almene argumenter, og det at den i det store og hele "nøjes" med at stille de vigtige etiske spørgsmål uden at komme med svar, er på samme tid dens styrke og svaghed. [...] Bogen får ikke desto mindre min fulde anbefaling; man kan kun blive klogere og mere rustet til debatten af at læse den.»

, For Bibel og Bekjennelse

«Dette er en uhyre viktig bok som tilgjengeliggjør komplekse problemstillinger i en lettfattelig form. Forfatterne skriver at fosterdiagnostikk er av stor etisk og samfunnsmessig betydning, noe de fleste av bokens lesere vil være enige i.»

, Inter Medicos 2/2021