Meny
Brev til Camondo - Edmund De Waal

Brev til Camondo

; Christian Rugstad (Oversetter)

«Tingene gråter.»

, Politiken Terningkast 6
Familien Camondo bodde bare noen hus bortenfor Edmund de Waals slektninger i rue de Monceaux. Som de Waals forfedre, hørte de hjemme i de øverste sirkler i Paris fra slutten av 1800-tallet og frem til annen verdenskrig. Les mer
Vår pris
318,-
Spar
31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 318,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Familien Camondo bodde bare noen hus bortenfor Edmund de Waals slektninger i rue de Monceaux. Som de Waals forfedre, hørte de hjemme i de øverste sirkler i Paris fra slutten av 1800-tallet og frem til annen verdenskrig. Som jødiske innvandrere med store formuer var begge familiene i årtier målskiver for regelmessig sjikane i den antisemittiske pressen.

Grev Moïse de Camondo kom fra en bankfamilie i Konstantinopel, men skapte seg et liv i Paris som assimilert fransk patriot og kunstsamler. Han bygde et hus til gjenstandene han samlet, som sønnen skulle arve. Da sønnen Nissim døde i fransk tjeneste i 1. verdenskrig, ble det i stedet testamentert til den franske stat. Hundre år senere utforsker Edmund de Waal det vakre huset med den overdådige samlingen av kunst, møbler og gjenstander fra la belle époque. Og i en serie lavmælte og gripende brev til greven, forteller han oss historien om hva som skjedde.

«Jeg vet at du krever klare svar, så jeg vil fortelle deg nøyaktig hva som skjedde», skriver de Waal i sitt 49. brev. Porselensmakeren de Waal hugger sannheten i stein: Slekten er utryddet. Kun tingene står.

«Tingene gråter». - Bjørn Bredal, Politiken (seks hjerter)
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Bjørn Bredal, Politiken

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Press
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 190
ISBN: 9788232804429
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Letters to Camondo
Format: 21 x 15 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Tingene gråter.»

, Politiken Terningkast 6

«De Waals setninger liker å ta den historiske vekten til de objekter de beskriver. En uforglemmelig bok.»

The Observer

«Den vil få deg til å tenke annerledes om kofferter på loftet og få deg til å lese gamle brev med nye øyne.»

The Times

«Edmund de Waals nydelige bok åpner et vindu til en fullstendig tapt verden.»

, The Evening Standard

«Jeg ble dypt rørt ... [de Waal] har funnet en måte å reflektere over eksil, migrasjon og polarisering på som føles smertefullt relevant.»

, The Sunday Times

«Superb .. Denne ledsagerboken til Haren med øyne av rav er en dyktig fortalt historie om en families samling av kunstgjenstander ... gjennomgående strålende ... utmerket illustrert ... Han er en klok veileder til mennesker og ting som er spredt og samlet»

The Guardian

«Fortryllende ... perfekt polert prosa.»

The Daily Telegraph

«Dette er en vidunderlig bok, elegant, øm, kjærlig, anerkjennende, uhyggelig, en påminnelse både om høykulturens, sivilisasjonens, skjørhet og motstandsdyktighet.»

, The Scotsman

«Et overdådig husmuseum leder i denne elegiske familiehistorien til en reverie over den fordømte fransk-jødiske overklassen .. De Waals elegante prosa, skarpe øye for estetikk, subtile karakterskisser og nyanserte funderinger om jødisk identitet gir en ri»

Publishers Weekly

«Brev til Camondo hensetter deg til en annen tid ... De Waal skaper et blendende bilde.»

Financial Times