Min side Kundeservice Bli medlem

Vi

samarbeid - fra celle til samfunn

Er vi gode eller onde? Finn ut hvorfor menneskene er gode på bunnen, og hvordan vårt behov for å høre til legger grunnlaget for gode fellesskap. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Det er typisk norsk å være god, hevdet Gro Harlem Brundtland i statsministerens nyttårstale i 1992. Da tenkte hun på gode idrettsprestasjoner. En annen statsminister ville kanskje brukt godhets-begrepet om Norges raushet og engasjement overfor dårligere stilte land og velferdsgodene. Men det gode begynner på cellenivå i menneskenaturen, og det er det biolog Dag O. Hessen har satt seg fore å undersøke nærmere.

Du er god!
«For å overleve må mennesker være sosiale og samarbeide med andre, og det har vi blitt stadig flinkere til,» sier forfatteren av den optimistiske boka Vi – Samarbeid fra celle til samfunn. Han viser til forskning som viser at vi, mennesket, av natur er mye snillere og mer empatiske enn inntrykket fra nyhetsbildet gir.

Vi trenger ikke lete for å finne eksempler på menneskets evne til å begå grusomme handlinger. Daglige nyhetssendinger flyter over av historier om egoisme, brutalitet og ondskap. Men gir det et representativt bilde av hvem vi er? Hessen vil at vi skal bli mer bevisste på alle de biologiske mekanismene som gjør oss disponert for samarbeid og godhet, og at historien vi forteller om oss selv har innvirkning på de valgene vi tar og hvem vi blir.

Vi – samarbeid fra celle til samfunn er en biologs forsvar for det gode mennesket i pessimismens og misantropiens tidsalder.

«Det er på tide å rette opp litt av vårt dårlige rykte og få fram at også det gode er naturlig for oss. For igjen: Hvem vi tror at vi er, påvirker i neste omgang hvem vi er og hva vi gjør.»
Dag O. Hessen i forordet

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
262
ISBN
9788202526061
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Vi
Format
23 x 16 cm
Nr
8118574

Om forfatteren

DAG O. HESSEN er professor i biologi ved Universitetet i Oslo. Han har skrevet en lang rekke vitenskapelige arbeider om temaer innen økologi og evolusjon, og har også utgitt ti populærfaglige bøker om evolusjon, om biologi og miljø og om skjæringsfeltet mellom biologi og filosofi. Han har mottatt flere priser for sin populærfaglige formidling, deriblant Riksmålsprisen i 2008.

Medlemsblad

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vi:

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-
 
Eva
Ny!

Eva

Cat Bohannon
Innbundet 
449,-
 

Tid

Carlo Rovelli
Innbundet 
318,- 349,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv