Religionskritikk på norsk

kjempande humanisme

Eit bidrag til ein samtale om religion

Denne boka kan lesast som eit historisk oversyn, men ho er også meint å vere eit bidrag til samtale om religionskritiske utfordringar i den norske konteksten - på tvers av tru og livssyn. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Eit bidrag til ein samtale om religion

Denne boka kan lesast som eit historisk oversyn, men ho er også meint å vere eit bidrag til samtale om religionskritiske utfordringar i den norske konteksten - på tvers av tru og livssyn. Forfattaren rullar opp religionskritikken i Norge, frå det moderne gjennombrotet og fram til dagens religionskritiske debattar. Han identifiserer sentrale arenaer og aktørar, og viser korleis religionskritikken har skifta fokus frå kristendoms- til islamkritikk. Boka er også systematiserande og forfattaren skil mellom tre hovudformer for religionskritikk: intellektuell, moralsk/politisk og eksistensiell.

Den andre hovuddelen av boka er konsentrert om humanismen, og forfattaren gjer seg til talsmann for såkalla «kjempande humanisme», ein humanisme som går i klinsj med autoritære og antihumane rørsler og også utfordrar religionane når det er nødvendig. Boka gir også eksempel på religionskritikk i praksis - relatert til Bibelen og Koranen.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Nynorsk
Sider
187
ISBN
9788253043586
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Religionskritikk på norsk
Format
22 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Religionskritikk på norsk:

Valget

Ralph Henk Vaags
Innbundet 
359,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ida

Jørn H. Hurum
Innbundet 
299,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv