Min side Kundeservice Bli medlem

1181 fornuftsstridige fakta

Visste du at Saudi Arabia importerer kameler fra Australia? Eller at det på Spotify ligger 4 millioner sanger som ikke har blitt avspilt en eneste gang?

Ikke alle vet at Rod Stewart mistet jobben som tapetdesigner fordi han er fargeblind, eller at Putins bestefar jobbet som kokk for både Lenin og Stalin, og for Rasputin. Les mer

249,-
E-bok
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Visste du at Saudi Arabia importerer kameler fra Australia? Eller at det på Spotify ligger 4 millioner sanger som ikke har blitt avspilt en eneste gang?

Ikke alle vet at Rod Stewart mistet jobben som tapetdesigner fordi han er fargeblind, eller at Putins bestefar jobbet som kokk for både Lenin og Stalin, og for Rasputin. Etter at George Bush Sr. kastet opp i fanget på Japans statsminister under en statsmiddag i 1992 har det japanske ordet for å spy vært bushusuru.

Stephen Fry og teamet bak det populære britiske TV-programmet har nok en gang samlet en mengde kuriøs (og som regel svært unyttig) kunnskap - til ellevill begeistring for lesere over hele verden. Som i sine tidligere bøker, redefinerer de begrepet allmennkunnskap og kaster nytt lys over spørsmål som har plaget filosofer, forskere og fulle menn på pub gjennom lange kvelder til alle tider.

Medlemsvurdering:
Her er ingen "fake news", bare faktiske fakta. At de er både overraskende, fornuftsstridige, lattervekkende, underlige og provoserende er en annen sak. Men gjengen bak tv-serien Quite Interesting, med Stephen Fry i spissen, vet hva de snakker om. De elsker fakta, å grave dem frem og å dele dem med oss. Ikke for at man skal gå rundt og braute med dem, men fordi de får oss til å tenke.

Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Font
Språk
Bokmål
ISBN
9788281694705
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
1411 QI facts to knock you sideways
Serie
QI: fakta

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

G
Gabriele – 14.03.2018

– Overraskende og lærerik.

R
Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben – 21.08.2017

– Her er ingen "fake news", bare faktiske fakta. At de er både overraskende, fornuftsstridige, lattervekkende, underlige og provoserende er en annen sak. Men gjengen bak tv-serien Quite Interesting, med Stephen Fry i spissen, vet hva de snakker om. De elsker fakta, å grave dem frem og å dele dem med oss. Ikke for at man skal gå rundt og braute med dem, men fordi de får oss til å tenke.

Oppdag mer

Bøker som ligner på 1181 fornuftsstridige fakta:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv