Den store fotballordboken

fleip & fakta

Fotballspråket er i stadig utvikling - og selv for den mest ihuga fotballfan kan det noen ganger være vanskelig å følge med. For hver sesong dukker det opp nye uttrykk, som Flo-pasning, Cruyff-vending og Zidane-finten. Les mer

227,-

249,- Spar: 22,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Fotballspråket er i stadig utvikling - og selv for den mest ihuga fotballfan kan det noen ganger være vanskelig å følge med. For hver sesong dukker det opp nye uttrykk, som Flo-pasning, Cruyff-vending og Zidane-finten. Det er lett å gå seg vill i ordjungelen.
Men her har du løsningen! - En reinspikka fotballordbok, uunnværlig i de fleste hjem, enten du har et barn som skal starte karrieren i en lokal klubb (og du er usikker på begrep som «offside» og «finte») eller du har mange år i favorittlagets trøye bak deg. Forfatteren har gjennom flere år samlet over 700 ord og uttrykk fra fotballverdenen. Han har saumfart aviser og blader, sittet i timevis og sett på fotballsendinger og flittig notert alt nytt.

I boken får du en faktadel som presist forklarer ordet eller uttrykkets betydning og gjerne opprinnelse, men fordi forfatteren også har en klar overbevisning om at humor fremmer forståelsen, får en fleipede del sin rettmessige plass. Du får rett og slett en alternativ betydning av hvert ord og uttrykk. Og hvem vet; kanskje du kan lure en stakkars amatør til å tro at det å «parkere bussen» virkelig handler om ... å parkere en buss?

Boken er gjennomillustrert med treffende og humoristiske tegninger av tegneren Jørn Melnes som gjør at du garantert aldri glemmer hva de ulike uttrykkene står for.

Detaljer

Forlag
Vega forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
173
ISBN
9788282116671
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Den store fotballordboken
Format
20 x 15 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den store fotballordboken:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Neokora

Jean Van Hamme
Innbundet 
327,- 359,-
 

Verden

Simon Sebag Montefiore
Innbundet 
454,- 499,-
 

Verden

Simon Sebag Montefiore
Innbundet 
454,- 499,-
 

Berlin

Helge Jordheim
Innbundet 
454,- 499,-
 

Søstre

Mariangela Di Fiore
Innbundet 
272,- 299,-
 

Dronen

Tor Arve Røssland
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv