Hyttebok frå helvete

"Uten tvil den morsomste boken Norges morsomste mann har skrevet." Aftenposten

Are Kalvø vaks opp midt i eit postkort på Vestlandet. Likevel har han aldri blitt ein naturens mann. Han flytta til byen og såg seg aldri tilbake. Dette har aldri vore eit problem. Før no. For nokre år sidan begynte Kalvø å miste venner til naturen. Var det dei – eller kanskje han – det var noko gale med? Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Lytt til uerfarne fjellfolk

Are Kalvø har alltid likt å dele opplevelser med andre, det være seg konserter, fotballkamper, kafebesøk eller rett og slett sosial omgang med andre. Men etter hvert begynte han å miste venner til naturen. Gode venner, som før alltid var med på pub for å prate tull, begynte plutselig å gå i fjellet, legge ut bilder av skispor og i fullt alvor si sånt som at det bare er i møte med naturen at du forstår hvor liten du er. 

Ut på tur for å finne igjen vennene 
En dag måtte Are Kalvø innse at han ikke hadde en eneste facebook-venn som ikke hadde lagt ut et eneste bilde av seg selv på et fjell. For første gang siden han ble tvunget til slikt på skolen, la Kalvø dermed ut på tur på ski og til fots for å finne igjen vennene sine. Og ikke minst for å finne ut hva som skjer. Hva driver de med på disse hyttene på kvelden? Hva snakker de om? Hvordan går de kledt, hvordan omgås man de andre gjestene og ikke minst, er det rom for å si til noen man møter i fjellet at man synes natur er oppskrytt? Eller blir det dårlig stemning da? 

Herlig gjenkjennelse 
Kalvøs ironiske stil er kjent for de fleste, men det hele er gjort med en slik vennlig humor at man til og med tar seg i å sette pris på sarkasmene som rammer en selv. For her er det garantert situasjoner du kjenner deg igjen i både om du elsker turlivet, om du bare er av dem som påstår det eller om du rett og slett er av dem som hater alt som smaker av tur- og friluftsliv. 

«Eg har mista så mange venner til naturen dei siste åra. Bra folk. Smarte folk. Morsomme folk som før gjerne var med på pub for å prate tull. Kva driv dei med no? Dei står opp tidlig, tar bilde av eit skispor, legg det ut på Facebook og Instagram og skriv: 'Fin dag i marka.' Dette er folk som eg tidligare rekna som gode venner. Og som vittige. 'Fin dag i marka.' Det er det beste dei får til no. 

Eg kjenner single folk som klagar på at dei mistar kontakten med gamle venner når desse vennene får seg kjærastar. Og det kan eg ha ei viss forståing for. Men dei mistar i det minste vennene sine til det største av alt: kjærleiken. Eg mistar vennene mine til stein.» 

Hyttebok frå helvete er en svært morsom og litt sint bok om nordmenns merkelige forhold til naturen.

 

«'Hyttebok frå helvete' er den mest befriende og morsomme boken jeg har lest på utrolig lenge.» 

Hilde Østby, Aftenposten

 

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Nynorsk
Sider
327
ISBN
9788248922049
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Hyttebok frå helvete
Format
23 x 16 cm
Nr
8133603

Utdrag

 

Medlemsblad

 

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Uten tvil den morsomste boken Norges morsomste mann har skrevet." Aftenposten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hyttebok frå helvete:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv