Latterens historie

François Rabelais' forfatterskap og folkekulturen i middelalderen og renessansen

François Rabelais' forfatterskap og folkekulturen i middelalderen og renessansen er den første fullstendige oversettelsen til norsk av dette hovedverket innenfor moderne litteraturforskning og kulturfilosofi. Les mer

499,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

François Rabelais' forfatterskap og folkekulturen i middelalderen og renessansen er den første fullstendige oversettelsen til norsk av dette hovedverket innenfor moderne litteraturforskning og kulturfilosofi. Med sin analyse av den franske renessanseforfatteren Rabelais' roman og den folkelige latterkulturen, slik den kommer til uttrykk særlig i karnevalet og markedsplassens frie omgangsform, har Bakhtin gitt et nyskapende og uvanlig perspektivrikt bidrag ikke bare til litteraturfaget, men til de humanistiske vitenskapene i det hele tatt. Hans framheving av den karnevaleske latterens undergravende og frigjørende kraft i forhold til det offisielle hierarkiske alvoret, har også hatt direkte innflytelse på skapende kunstnere og kunstuttrykk i vår tid.

Utgivelsen av latterens historie fyller et stort tomrom i det norskspråklige humanistiske fagbiblioteket. Bakhtin henvender seg til alle som interesserer seg for mennesket som historisk og kulturelt vesen, og ikke minst til studenter og andre som arbeider med humanistiske fag ved universiteter og høyskoler.

Detaljer

Forlag
Vidarforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
586
ISBN
9788279903215
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Tvortsjestvo François Rabelais i narodnaja kul'tura srednevekov'ja i renesansa
Format
22 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Latterens historie:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv