Meny
Latterens historie - Mikhail M. Bakhtin

Latterens historie

François Rabelais' forfatterskap og folkekulturen i middelalderen og renessansen

; Geir Pollen (Oversetter)

François Rabelais' forfatterskap og folkekulturen i middelalderen og renessansen er den første fullstendige oversettelsen til norsk av dette hovedverket innenfor moderne litteraturforskning og kulturfilosofi. Les mer
Vår pris
499,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 499,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

François Rabelais' forfatterskap og folkekulturen i middelalderen og renessansen er den første fullstendige oversettelsen til norsk av dette hovedverket innenfor moderne litteraturforskning og kulturfilosofi. Med sin analyse av den franske renessanseforfatteren Rabelais' roman og den folkelige latterkulturen, slik den kommer til uttrykk særlig i karnevalet og markedsplassens frie omgangsform, har Bakhtin gitt et nyskapende og uvanlig perspektivrikt bidrag ikke bare til litteraturfaget, men til de humanistiske vitenskapene i det hele tatt. Hans framheving av den karnevaleske latterens undergravende og frigjørende kraft i forhold til det offisielle hierarkiske alvoret, har også hatt direkte innflytelse på skapende kunstnere og kunstuttrykk i vår tid.

Utgivelsen av latterens historie fyller et stort tomrom i det norskspråklige humanistiske fagbiblioteket. Bakhtin henvender seg til alle som interesserer seg for mennesket som historisk og kulturelt vesen, og ikke minst til studenter og andre som arbeider med humanistiske fag ved universiteter og høyskoler.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Vidarforlaget
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 586
ISBN: 9788279903215
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Tvortsjestvo François Rabelais i narodnaja kul'tura srednevekov'ja i renesansa
Format: 22 x 15 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger