Ø

«Knut Nærum er en morsom mann! Enten det er som tegneserieskaper, fast deltaker i Nytt på nytt eller som mangfoldig skribent, leverer han intelligente vittigheter og språklig finesse.»

Geir F. Lie, Haugesunds Avis

I en tid preget av bekjennelseslitteratur, Twitter og feil orddeling, synes Nærum det er det på høy tid med en oppfølger til Å, hans første bok om bøker. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Ø er et overflødighetshorn av parodier og odde koblinger, og inneholder alt fra en konfirmasjonssang for Karl Ove Knausgård til en liste over kjente nordmenn med navn som høres ut som hodepinetabletter. Han byr også på kortfattede oversikter over både norsk humor og norsk skolehistorie. Sistnevnte konkluderer som følger:

Etter at Harald Eia og Hjernevask har bevist at arv er viktigere enn miljø, er det naturlig å tro at norske skolemyndigheter vil satse mindre på et godt læremiljø og mer på å hindre dumme folk i å ha sex.

 

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
195
ISBN
9788202337650
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Originaltittel
Ø
Format
21 x 14 cm
Nr
9016384

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Knut Nærum er en morsom mann! Enten det er som tegneserieskaper, fast deltaker i Nytt på nytt eller som mangfoldig skribent, leverer han intelligente vittigheter og språklig finesse.»

Geir F. Lie, Haugesunds Avis

«Dessuten er det utrolig morsomt, når det er morsomt. (...) Parodiene på samtidslitteraturen er nok høydepunktene. Nærum tar for seg Knausgård med stor bravur, og lykkes»

Mina Th. Watz, Oppland Arbeiderblad

«Det er bare å fastslå at Knut Nærum er minst like morsom når han uttrykker seg skriftlig som når han får boltre seg muntlig i beste sendetid på NRK hver fredag. Disse parodiene er nemlig svært bra, noen av dem helt fullstendig tatt på kornet.»

Per Randers Haukaas, Bergensavisen

«Dette er i det hele tatt fornøyelig og morsom lesning, med en akkurat passe dose alvor som ligger og murrer under overflaten, som i all god humor. Næ rum er en smart mann og en dyktig håndverker.»

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«I "Ø" møter vi Nærum i full blomst. Han sparker, slår og stikker i nær sagt alle retninger. Men han gjør det med stil og eleganse. Som den perfeksjonisten og begavede satirikeren han er, han er aldri ondskapsfull, om han er aldri så kritisk. Det være seg mot samfunnet og dens institusjoner så vel som enkeltpersoner, kulturfolk som andre. Derfor blir det heller aldri billig humor.»

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

«Man kan bli lystig stemt bare av å slå opp på en tilfeldig side, som i Nærums nådeløse parodier på baksidetekster til Camilla Läckbergs bøker.»

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ø:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Julemat

Ida Gran-Jansen
Paperback 
272,- 299,-
 

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
 

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
149,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv