BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Drømmenes sykkelregister

«Det absurde fascinerer ofte.» «Denne vil du altså lese ...»

Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

Drømmenes sykkelregister handler om Solveig som får en sykkel stjålet i en drøm og oppdager at forsikringen ikke gjelder for sykler som stjeles i drømme.

Hun føler seg alene og er ikke på plass i livet sitt. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Drømmenes sykkelregister handler om Solveig som får en sykkel stjålet i en drøm og oppdager at forsikringen ikke gjelder for sykler som stjeles i drømme.

Hun føler seg alene og er ikke på plass i livet sitt. Hun sliter litt med kjærester også. Hun har hatt altfor mange av dem på kort tid og jobber med å få ned kjæresteprosenten pr. år. Solveig skifter også etter hvert navn til Sara, så til Fleur og senere til Flexie-Belle.

Samtidig fortsetter sykler å forsvinne i drømmene hennes. Hetittene stjeler dem. Og Einar Tambarskjelve. Og naboen Knut går hele tiden ut. Etter en spesielt dum drøm hvor Fleurs sykkel blir stjålet mens hun holder tale om sykkeltyverier i FN, raser hun fra seg på internett.

Og blir hurtig en frontfigur for mennesker som er lei seg og mistilpass etter å ha blitt frastjålet sykler i drømme. Flexie-Belle starter en bevegelse. Får Knut med på laget. Og etablerer etter hvert et register som mottar registreringer fra hele verden. Tusenvis av sykler forsvinner fra drømmer hver eneste natt. Men takket være registeret får mange drømmesykkelen sin tilbake.

Alle kaster seg på. Trondheim kommune blir første kommune i verden som kollektivt registrerer syklene innbyggerne bruker i drømme. Shanghai blir den første storbyen i Asia som hiver seg på.

Flexie-Belle blir en helt, hun blir rik, og får i tillegg endelig livet sitt på plass.

Drømmenes sykkelregister er en solskinnshistorie.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
137
ISBN
9788202802042
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Drømmenes sykkelregister
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

«Det absurde fascinerer ofte.» «Denne vil du altså lese ...»

Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

«... balanserer kledelig på grensa mellom det komplett banale og det fornøyelig gjenkjennelige.» «Resultatet er i høyeste grad sjarmerende lesning.»

Elise Winterthun, Klassekampen

"Denne ironiseringa over gründer-, bloggar-, og influensargenerasjonen er både treffsikker og utruleg morosam i all sin absurditet og surrealisme [...] "

Oddmund Hagen, Dag og tid

«Den fantasifulle forfatteren Erlend Loe nekter seg som vanlig lite, i en fortelling som befinner seg på trygg avstand til realismens krav om troverdighet. Denne korte romanen vil treffe trofaste Loe-lesere hjemme» «Jeg har tidligere skrevet om Erlend Loes bøker at de er preget av høy humrefaktor. Det samme kan trygt sies om Drømmenes sykkelregister».»

Sindre Hovdenakk, VG

«Med Drømmenes sykkelregister gjør Erlend Loe det å tolke litteratur stas igjen.» «Han er rarere, men kanskje også bedre, enn på lenge.»

Knut Hoem, NRK

«Dette er boka for Erlend Loe fans.» «Erlend Loe på sitt mest absurde eller også surrealistiske og det sier jo litt.» «Altså, dette er en ganske sprø bok i beste Erlend Loe stil.»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Drømmenes sykkelregister:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv