Meny
Giæver og Iunker - Erlend Loe

Giæver og Iunker

; Erlend Loe (Oppleser)

«Erlend Loe drar på skikkelig – med urimeligheter og sprøyt i rikt monn – når han skildrer innfule naboer i konflikt.»

, Dagbladet
Gamle Giæver bruker sine siste dager på jorda til å orientere unge Giæver om familiehistorien, om praktiske ting som gjørmestanga, pick-upen, meiseboller, puter, skuter, damer og ikke minst om den åtte hundre år gamle konflikten med Iunkerfamilien på nabogården. Les mer
Vår pris
399,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 399,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Gamle Giæver bruker sine siste dager på jorda til å orientere unge Giæver om familiehistorien, om praktiske ting som gjørmestanga, pick-upen, meiseboller, puter, skuter, damer og ikke minst om den åtte hundre år gamle konflikten med Iunkerfamilien på nabogården. Giæver har ikke lyst til å forlate dette livet uten at skikker og sedvaner, kunnskap, livsvisdom og hatet mot Iunkerne føres videre av neste generasjon. «Du! Hei! Se på meg når jeg snakker! Noterer du? Er du klar? Har du slått på opptakeren? Jeg vil at du tar opp det jeg sier og noterer samtidig. Da får du med deg alt. For det som ikke fortelles forsvinner. Det som fortelles forsvinner også, men det tar lengre tid. Betraktelig lengre tid. Okay? Greit? Du er du klar? Godt.» Erlend Loe i storform leser sin lille perle av en bok.
ANMELDELSER:

Terningkast 5 Simen Ingemundsen, Randaberg 24
Terningkast 5 Olaug Nilssen, BT

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202772758
Utgave: 1. utg.
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Erlend Loe drar på skikkelig – med urimeligheter og sprøyt i rikt monn – når han skildrer innfule naboer i konflikt.»

, Dagbladet

«Du kommer garantert til å få latterkrampe av denne, for her er Erlend Loe akkurat slik vi liker han.» «... av alle røverhistorier som er skrevet i nyere tid, er Giæver og Iunker den beste.» «Jeg lo til jeg gråt av Giæver og lunker, for verbalt er Loe Norges vittigste, og satiren flyter lett mellom linjene.» «Dette er en perle av en bok...» «... elegant ordkunst» «... en forbausende god roman» «... måtte det komme en oppfølger.»

, Randaberg 24 Terningkast 5

«Giæver og Iunker er eit oppkome av røvarhistorier» «Det er ein liten og lettlesen godbit, full av morosame historier fortalt av ein sjølvgod gammal tulling»

, BT Terningkast 5

«... verbalt vittig og satirisk.» «... Loe er fortsatt en ordgjøgler av rang.»

, Adresseavisen