Giæver og Iunker

«Giæver og Iunker er eit oppkome av røvarhistorier» «Det er ein liten og lettlesen godbit, full av morosame historier fortalt av ein sjølvgod gammal tulling»

Olaug Nilssen, Bergens Tidende

Gamle Giæver bruker sine siste dager på jorda til å orientere unge Giæver om familiehistorien, om praktiske ting som gjørmestanga, pick-upen, meiseboller, puter, skuter, damer og ikke minst om den åtte hundre år gamle konflikten med Iunkerfamilien på nabogården. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Gamle Giæver bruker sine siste dager på jorda til å orientere unge Giæver om familiehistorien, om praktiske ting som gjørmestanga, pick-upen, meiseboller, puter, skuter, damer og ikke minst om den åtte hundre år gamle konflikten med Iunkerfamilien på nabogården. Giæver har ikke lyst til å forlate dette livet uten at skikker og sedvaner, kunnskap, livsvisdom og hatet mot Iunkerne føres videre av neste generasjon. «Du! Hei! Se på meg når jeg snakker! Noterer du? Er du klar? Har du slått på opptakeren? Jeg vil at du tar opp det jeg sier og noterer samtidig. Da får du med deg alt. For det som ikke fortelles forsvinner. Det som fortelles forsvinner også, men det tar lengre tid. Betraktelig lengre tid. Okay? Greit? Du er du klar? Godt.» Erlend Loe i storform leser sin lille perle av en bok.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202772758
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Giæver og Iunker

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Giæver og Iunker er eit oppkome av røvarhistorier» «Det er ein liten og lettlesen godbit, full av morosame historier fortalt av ein sjølvgod gammal tulling»

Olaug Nilssen, Bergens Tidende

«Du kommer garantert til å få latterkrampe av denne, for her er Erlend Loe akkurat slik vi liker han.» «... av alle røverhistorier som er skrevet i nyere tid, er Giæver og Iunker den beste.» «Jeg lo til jeg gråt av Giæver og lunker, for verbalt er Loe Norges vittigste, og satiren flyter lett mellom linjene.» «Dette er en perle av en bok...» «... elegant ordkunst» «... en forbausende god roman» «... måtte det komme en oppfølger.»

Simen Ingemundsen, Randaberg 24

«... verbalt vittig og satirisk.» «... Loe er fortsatt en ordgjøgler av rang.»

Stein Roll, Adresseavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Giæver og Iunker:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv