Kjell Aukrusts verden

«Et storslått verk til Kjell Aukrust-jubileet»

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Her er høydepunktene fra hele det sprelske persongalleriet til Kjell Aukrust samlet i et praktverk av en bok, gjennomillustrert med Aukrusts egne tegninger.

Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Kjell Aukrusts elleville verden

Her er høydepunktene fra hele det sprelske persongalleriet til Kjell Aukrust samlet i et praktverk av en bok, gjennomillustrert med Aukrusts egne tegninger.

«Hadde jeg vært helseminister, ville jeg på dagen sørget for at det lå minst ett eksemplar hos fastleger og helseinstitusjoner over det ganske land,» jubler anmelder Anders Neraal i Bok 365 om Kjell Aukrusts verden. «Boka er både vitamininnsprøytning og motgift!» 

Folkekjær jubilant
I anledning hundreårsjubileet for kunstneren, forfatteren og humoristen Kjell Aukrust er de herlige historiene og figurene fra hele Aukrust-universet samlet i praktboka Kjell Aukrusts verden. Siden brakdebuten med erindringsboka fra oppveksten i Alvdal, Simen, i 1958, har Aukrust vært en av våre mest folkekjære forfattere for tre generasjoner lesere. 

Tegning og tekst, humor og alvor, eventyrlige påfunn og vare stemninger går hånd i hånd.

Norges morsomste
Tegning og tekst, humor og alvor, eventyrlige påfunn og vare stemninger går hånd i hånd i alt Aukrust har laget – fra det mest elleville i Flåklypa Tidende til det stillferdig undrende hos Ludvig. 

Han viser det storslagne og eventyrlige i det hverdagslige, og er en mester i den ufrivillge komikken i episodene fra barndommen. I 2012 kåret norske lesere Alvdalstrilogien Simen, Bonden og Bror min til Norges morsomste bok!

«Kjell Aukrust var uærbødig og hadde en sjarmerende blanding av uskyldighet og fandenivoldskhet som gjorde fortellingene hans til noe mer enn tradisjonelle erindringer. Han lekte seg, både med strek og ord,» sa NRKs Anne Cathrine Straume.

Vår alles Flåklypa
Sammen med Ivo Caprino skapte Kjell Aukrust Flåklypa-universet vi kjenner fra Norges aller største kinosuksess noensinne, Flåklypa Grand Prix (1975). Filmen udødeliggjorde forsiktige Ludvig, uforsiktige Solan Gundersen, den godmodige oppfinneren Reodor Felgen og fremmedarbeider Emanuel Desperados.

Boka er smekkfull av humørfylte episoder fra oppveksten i Alvdal, Flåklypa Tidende, om Solan og Ludvig, Gurin med reverompa, Italia og Aukrusts egne julefortellinger og mye mer. 

 Unn deg selv og dem du er glad i en solid dose av Aukrusts lune humor i vinter, i denne praktutgaven med høydepunktene fra hele forfatterskapet!

 

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
328
ISBN
9788202663551
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Originaltittel
Kjell Aukrusts verden
Format
26 x 20 cm
Nr
8161682

Om forfatteren

Kjell Aukrust (1920–2002) er en av våre mest folkekjære forfattere og blant våre aller fremste tegnere. Aukrust var utdannet fra Kunst- og håndverksskolen og er innkjøpt av Nasjonalgalleriet. Debutboka Simen (1958) ble en braksuksess fra første dag og starten på et rikholdig forfatterskap som også har inspirert til en rekke populære filmer. Han ble tildelt Brageprisens hederspris i 1999.

Bla i boka

Anmeldelser

«Et storslått verk til Kjell Aukrust-jubileet»

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Kjell Aukrusts verden» fortjener betegnelsen «praktverk

Geir Rakvaag, Dagsavisen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kjell Aukrusts verden:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv