Vov

hunden i eventyr, myter og folketro fra hele verden

I denne boken har Tor Åge Bringsværd lett og funnet i den enorme samlingen av fortellinger om hunden. Her er beretninger om hundens skapelse, om gudenes og om heksenes hunder, nyangafolket i Kongos beretning om hvordan hunden ga oss ilden, inuitenes eventyr om kvinnen som giftet seg med en hund, sagaens fortelling om hunden som ble konge i Trøndelag. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

I denne boken har Tor Åge Bringsværd lett og funnet i den enorme samlingen av fortellinger om hunden. Her er beretninger om hundens skapelse, om gudenes og om heksenes hunder, nyangafolket i Kongos beretning om hvordan hunden ga oss ilden, inuitenes eventyr om kvinnen som giftet seg med en hund, sagaens fortelling om hunden som ble konge i Trøndelag.

Bringsværd henter stoff fra religion, filosofi, myter, tegneserier, filmer - fra alle verdenshjørner og alle tider. Her lærer vi om hundens mange talemål, om stjernehimmelens og eventyrenes og helvetes hunder, men mest av alt om det underlige samspillet mellom to dyr som har vandret ved siden av hverandre så lenge noen av dem kan huske - hunden og mennesket.

"Gud skapte jorden, himmelen og vannet, månen og solen. Han skapte menneskene og fuglene og dyrene. Men han skapte ikke hunden. For en hund, det hadde han allerede"

Indiansk visdomsord.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202583682
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Vov
Serie
Eventyr, myter og folketro fra hele verden 1

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vov:

Gråbein

Tor Åge Bringsværd
Innbundet 
409,- 449,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv