Min side Kundeservice Bli medlem

Hva vi spiser når vi spiser kjøtt

På eggekartongen tripper hønene rundt på tunet, koteletter kommer fra glade griser og melken leveres av kuer som spiser deilig, grønt gress. Slik liker vi å tenke om dyrene som gir oss mat. Sannheten er at vi i dag konsumerer mer kjøtt enn før, samtidig som vi vet stadig mindre om dyrene vi spiser. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

På eggekartongen tripper hønene rundt på tunet, koteletter kommer fra glade griser og melken leveres av kuer som spiser deilig, grønt gress. Slik liker vi å tenke om dyrene som gir oss mat. Sannheten er at vi i dag konsumerer mer kjøtt enn før, samtidig som vi vet stadig mindre om dyrene vi spiser. Kjøtt er blitt en ingrediens som ligger ferdig plastpakket i butikken, og koblingen til et levende dyr er forsvunnet.

Forfatterne Karen V. Lykke og Kristian Bjørkdahl skriver om kjøttproduksjon og kjøttkonsum, og viser hvordan dyrehold, slakt, forbruk og matkultur har endret seg fra 1850-årene og frem til i dag. Er det produsentene som gir oss et idyllisert bilde av hvordan dyrene har det? Eller lukker forbrukerne øynene for realitetene? Selv etter sjokkreportasjer om elendige forhold i grisefjøset, påvirkes ikke salget av grillmat.

"Hva vi spiser når vi spiser kjøtt" er en bok om mat, dyrevelferd og landbrukspolitikk, og et stykke kulturhistorie om livet på gården før og nå.

Detaljer

Forlag
Res publica
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
286
ISBN
9788282262866
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Hva vi spiser når vi spiser kjøtt

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hva vi spiser når vi spiser kjøtt:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Woke

Lisa Esohel Knudsen
Innbundet 
345,- 379,-
 

Drager

Johan Egerkrans
Innbundet 
363,- 399,-
 

Nemi

Lise Myhre
Innbundet 
363,- 399,-
 

Ruffen

Tor Åge Bringsværd
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv