Ledelse i idrett

fra styrerom til treningsfelt

Hvordan drive god ledelse i idrett? I denne boka tar forfatterne for seg dette spørsmålet fra en rekke innfallsvinkler. Som tittelen antyder, ser de på ledelse i styrerommet, i administrasjonen og på treningsfeltet. Les mer

479,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Hvordan drive god ledelse i idrett? I denne boka tar forfatterne for seg dette spørsmålet fra en rekke innfallsvinkler. Som tittelen antyder, ser de på ledelse i styrerommet, i administrasjonen og på treningsfeltet. Målet er å øke innsikten hos alle som er opptatt av ledelse i idrett. Hva er viktigst i rollen som styreleder? Hvordan samarbeider styret med administrasjonen? Er det kjønnsforskjeller i lederrollen? Hvorfor er lederelementet viktig for trenere? Hva vil det si å drive etisk ledelse?
I Ledelse i idrett presenterer forfatterne eksempler fra idretten, belyst med relevant teori. Hvordan sentrale trekk ved norsk idrett, ledernivå, elementer i ledelse og ledelsesnivå påvirker hvordan ledelse kan utøves i idrettsorganisasjoner, er dessuten illustrert i bokas analysemodell. Å få fram spenninger og handlingsvalg som ledere står ovenfor hver dag er noe av det forfatterne håper leseren sitter igjen med etter å ha lest denne boka.
KLIKK HER FOR EN KORT BOKINTRODUKSJON FRA FORFATTERNE
Dag Vidar Hanstad (f. 1962) er professor i sport management ved Norges idrettshøgskole. Han underviser i tema innen organisasjon og ledelse, som også er i kjernen av forskningsinteressen. Hanstads siste bøker er Arrangementsledelse (2023), Idrett og bærekraft (2021), Organisasjon og lederskap i idretten (2019) og Kunnskap i bevegelse. Norges idrettshøgskole 50 år (2018).
Per Øystein Hansen (f. 1983) er førsteamanuensis i sport management og instituttleder for Institutt for folkehelse- og idrettsvitenskap ved Høgskolen i Innlandet, avd. Elverum. Han underviser i tema innen organisasjon og ledelse. Forskningsinteressen er primært organisering og ledelse i toppidretten. Hansen var fagredaktør på en internasjonal vitenskapelig antologi om flernivåledelse i toppidretten, Embedded multi-level leadership in elite sport (2022).

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
299
ISBN
9788245046663
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Ledelse i idrett
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ledelse i idrett:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Alene

Peder Kjøs
Innbundet 
99,- 369,-
 

Islam

Marianne Hafnor Bøe
Paperback 
369,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv