Min side Kundeservice Bli medlem

Idrett, kjønn og ledelse

festskrift til Jorid Hovden

Denne samlingen artikler er en hyllest til professor Jorid Hovden. I over 30 år har hun forsket, skrevet bøker og artikler, forelest og veiledet idrettssosiologi i Norge og i utlandet. Hennes akademiske arbeid har bidratt til å belyse hvordan kvinner diskrimineres og marginaliseres i idretten. Les mer

739,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Denne samlingen artikler er en hyllest til professor Jorid Hovden. I over 30 år har hun forsket, skrevet bøker og artikler, forelest og veiledet idrettssosiologi i Norge og i utlandet. Hennes akademiske arbeid har bidratt til å belyse hvordan kvinner diskrimineres og marginaliseres i idretten. Jorid Hovden var også den første lederen av Forening for kjønnsforskning i Norge. Hun har selv vært aktiv i norsk idrett, både som landslagsspiller i volleyball på 70-tallet og som styremedlem i Norges Volleyballforbund. Artiklene i dette festskriftet er viet til hennes primære forskningsfelt: kjønn og ledelse i idretten.
Festskriftets 18 artikler er organisert i fire tematiske deler: trenere og dommere, idrettspolitikk, sosial ulikhet, kjønnsbalanse og ledelse og internasjonale perspektiver på likestilling i ledelsen av idrettsorganisasjoner. Temaene er mangfoldige, fra kjønnsbalanse i idrettens lederverv, til likestilling i e-sport og kjønnstesting av kvinnelige toppidrettsutøvere.
Anne Tjønndal (red.) er førsteamanuensis ved Fakultet for samfunnsvitenskap ved Nord universitet i Bodø. Hun er leder for faggruppen for ledelse og innovasjon ved fakultetet og forskningsgruppen for idrett og samfunn ved universitetet.
Omslagsdesign: Gundersons ( https://www.gundersons.no/)

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål Engelsk Flerspråklig
Sider
363
ISBN
9788245035353
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Idrett, kjønn og ledelse
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Idrett, kjønn og ledelse:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv