Da sporten erobret Norge

kjønn, klasse, nasjon, modernitet

Som alle sportsinteresserte vet, er sport mer enn prestasjoner og resultater. Sporten er intimt forbundet med sterke følelser, med fellesskap, identitet og samhold. Likevel er sport i altfor liten grad blitt trukket inn i studier av historie og samfunn. Les mer

318,-

349,- Spar: 31,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Som alle sportsinteresserte vet, er sport mer enn prestasjoner og resultater. Sporten er intimt forbundet med sterke følelser, med fellesskap, identitet og samhold. Likevel er sport i altfor liten grad blitt trukket inn i studier av historie og samfunn.

Denne boka skal bidra til å knytte sammen sport og samfunn. Den tar for seg perioden «da sporten erobret Norge», det vil si tiårene fram mot 1940. Sporten ble en del av tidens store spørsmål, som nasjonalfølelse, forholdet mellom klassene og ikke minst kjønn. Sport var arena for bygging av mannlig identitet, samtidig som kvinner kunne signalisere både aksept for tradisjonelle kjønnsgrenser og overskridelse og frigjøring. Sporten kunne inngå i oppdragelses- og disiplineringsprosjekter ovenfra - fra nasjonalt forsvar til helse og sunnhet i det moderne samfunnet - og gi utløp for individuell livsutfoldelse i tross mot samfunnsoppdragere og autoriteter. Sport var kamp, ikke bare på banen, men også om holdninger, verdier og samfunnsutvikling. Sport satte grupper opp mot hverandre, men kunne også samle. Det skulle bli viktig da Norge i 1940 ble angrepet og okkupert.

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
268
ISBN
9788282656290
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Da sporten erobret Norge
Format
23 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Da sporten erobret Norge:

Birken

Thor Gotaas
Innbundet 
409,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv