Meny
Katastrofe og korrupsjon - Frode Fanebust

Katastrofe og korrupsjon

det skjulte spillet etter Alexander L. Kielland-ulykken

; Marie Smith-Solbakken (Innledning)

Da Kielland-plattformen veltet i mars 1980, møtte den ennå unge oljenasjonen Norge sin største utfordring noensinne. Mer enn 40 a?r senere sta?r nå sentrale vitner endelig frem og forteller det mange var med pa? a? holde skjult, og som tidligere lukkede arkiver bekrefter: Gjennom et samrøre av politikere, næringsaktører og granskere ble sannheten om norgeshistoriens største arbeidsulykke - som kostet 123 liv - unndratt offentligheten. Les mer
Vår pris
279,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 279,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

Da Kielland-plattformen veltet i mars 1980, møtte den ennå unge oljenasjonen Norge sin største utfordring noensinne. Mer enn 40 a?r senere sta?r nå sentrale vitner endelig frem og forteller det mange var med pa? a? holde skjult, og som tidligere lukkede arkiver bekrefter: Gjennom et samrøre av politikere, næringsaktører og granskere ble sannheten om norgeshistoriens største arbeidsulykke - som kostet 123 liv - unndratt offentligheten.

I Katastrofe og korrupsjon dokumenteres ikke bare den skjebnesvangre kvelden da plattformen veltet ute på Ekofiskfeltet, men også reaksjonene i land - samt det politiske og økonomiske etterspillet. Historien om Kielland-ulykken er en historie om maktmisbruk og fortielse, og om et sår i sagaen om oljelandet som fortsatt ikke har grodd. Allmennheten ble presentert for enkle sannheter og en offisiell fortelling som pa? viktige punkter nå viser seg a? være i strid med kildene.

Ikke bare fikk dette store konsekvenser for enkeltmennesker: Hemmeligholdet og spillet i kulissene gir også grunn til at spørre om det norske demokratiet viste seg oppgaven voksen da katastrofen inntraff. Frode Fanebust (f. 1968) er forfatter, siviløkonom og historiker. Blant tidligere utgivelser finner man Dypt urettferdig - Nordsjødykkerne og sannheten (2014), Oljelandet - Fortellinger fra innsiden (2012) og Selvbedraget - Norge og klimakrisen (2010).
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Res publica
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788282261623
Utgave: 1. utg.
Format: EPUB
Filstr: 2.3 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger