Meny

Digitalisering og internasjonal politikk

Håkon Bergsjø (Redaktør) ; Karsten Friis (Redaktør)

Hvilke sikkerhetspolitiske valg og dilemmaer representerer den nye digitale hverdagen for Norge og resten av verden?

Kampen for å påvirke hvordan internett skal fungere er godt i gang. Utbyggingen av 5G-nettverk har blitt en global dragkamp der land presser hverandre til å velge bort bestemte leverandører, og private selskaper i den digitale sektoren får stadig større økonomisk og politisk makt. Les mer
Vår pris
369,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 20.11.21

Paperback
Paperback
Vår pris: 369,-

(Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Kommer til lager 20.11.21

Om boka

Hvilke sikkerhetspolitiske valg og dilemmaer representerer den nye digitale hverdagen for Norge og resten av verden?

Kampen for å påvirke hvordan internett skal fungere er godt i gang. Utbyggingen av 5G-nettverk har blitt en global dragkamp der land presser hverandre til å velge bort bestemte leverandører, og private selskaper i den digitale sektoren får stadig større økonomisk og politisk makt. Internasjonale aktører som FN og NATO strever med å finne sin plass i det nye landskapet. I FN pågår det en intens strid om hvilke internasjonale normer som skal gjelde i det digitale rom, og NATO har definert cyber som et eget domene på linje med land, luft og sjø.

Alt dette tilsier at digitalisering vil være med på å definere internasjonale konfliktlinjer i lang tid fremover. Men hvordan? I denne boken samler Håkon Bergsjø og Karsten Friis ulike perspektiver fra ledende fagmiljøer på hvordan digitalisering påvirker internasjonal politikk og konfliktdynamikk.

Boken vil være av særlig interesse for deg som er interessert i, jobber med eller utdanner deg innen demokrati, teknologi eller internasjonal politikk.

Boken er redigert av Håkon Bergsjø og Karsten Friis. Øvrige bidragsytere er Leonora Bergsjø, Petter Bae Brandtzæg, Lars Gjesvik, Cecilie Hellestveit, Olav Lysne, Erik Reichborn-Kjennerud, Niels Nagelhus Schia, og Siri Strand Bjørn Svenungsen.

Fakta