Latin-Amerika i dag

«Det er ikke ofte et norsk publikum får en grundig statusoppdatering på Latin-Amerika i bokform. Derfor er det kanskje ekstra gledelig at boka Latin-Amerika i dag treffer vår tid så godt.»

Peder Østebø, Apollon 2/2022

Latin-Amerika er på ny gjenstand for stormaktenes konkurranse om naturressurser. Benedicte Bull gir i denne boka et levende innblikk i hvordan den nye kampen om Latin-Amerika utspiller seg. I sentrum for framstillingen står framferden til stormaktsaktører som Kina, Russland og EU, som nå kjemper med USA om makt og innflytelse i regionen. Les mer

369,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Latin-Amerika er på ny gjenstand for stormaktenes konkurranse om naturressurser. Benedicte Bull gir i denne boka et levende innblikk i hvordan den nye kampen om Latin-Amerika utspiller seg. I sentrum for framstillingen står framferden til stormaktsaktører som Kina, Russland og EU, som nå kjemper med USA om makt og innflytelse i regionen. I tillegg ser Bull nærmere på latinamerikanernes mange strategier konfrontert med endringene i regionen - og hvordan historiske, etniske, kulturelle, økonomiske og politiske bånd mellom Latin-Amerika og andre deler av verden former den nye interessekampen som pågår.

Latin-Amerika i dag er basert på forfatterens utallige opphold i Latin-Amerika, og hennes akademiske studier av regionen gjennom 25 år. Den er dessuten et resultat av daglig kommunikasjon med venner og kolleger i Latin-Amerika, som har delt av sin kunnskap, sine frustrasjoner og sitt engasjement for denne mangfoldige, men også hardt prøvede regionen.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
173
ISBN
9788202734541
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Latin-Amerika i dag
Format
25 x 18 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Det er ikke ofte et norsk publikum får en grundig statusoppdatering på Latin-Amerika i bokform. Derfor er det kanskje ekstra gledelig at boka Latin-Amerika i dag treffer vår tid så godt.»

Peder Østebø, Apollon 2/2022

«Forfatteren går litt fram og tilbake i tid og hopper også tilbake til tidligere omtalte emner i en ny sammenheng i en god fortellerform. Bull krydrer boka der det passer med noen personlige erfaringer [...] Språket er godt og leselig. [...] Benedicte Bull har her gitt oss et svært godt, spennende og innholdsrikt bilde av Latin-Amerika i en verden i endring.»

Einar Hagvaag, Bistandsaktuelt 4. mars 2022

«Dette er en annerledes og spesiell fagbok skrevet ut fra en metode som kan kalles deltagende observasjon. Benedicte Bull forteller om små og store opplevelser knyttet til Latin-Amerika samtidig som hun trekker linjene bakover og perspektivene fremover. [...] Benedicte Bulls bok er en elegant bok hvor hun på en lettfattelig måte får komme til orde med et stoff hun brenner for og kjenner - om ikke til bunns, så et meget, meget godt stykke på vei. Det styrker den lett tilgjengelige teksten.»

Jørn-Kr. Jørgensen, Bokstaver.no 3. januar 2022

«Her er det mye å lære om den globale kappestriden om naturressurser, militært samarbeid, politisk prestisje og stemmer i FN. [...] ei perspektivrik bok.»

Tore Linné Eriksen, Klassekampen 29. januar 2022

«Kort sagt er den nyaste boka til Bull litt som ein god roman: kort og relativt lettlesen, men tettpakka med fakta og historiar fletta saman til ei interessant historisk framstilling om utviklinga til Latin-Amerika over lang tid. Ein treng ikkje vera akademikar for å ha glede av boka, men boka egnar seg godt til undervisning i latinamerikansk politikk på lågare nivå ettersom ho gjev eit godt overblikk over mange interessante samfunnsforhold.»

Elin Skaar, Norsk statsvitenskapelig tidsskrift 3/2022

«Boka kan nesten betraktes som et oppslagsverk. Med alle de ulike perspektivene og all kunnskapen får vi et bredt bilde av historien og situasjonen i dag.»

Aasne Jordheim, Forskerforum 1/2022

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Latin-Amerika i dag:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kina

Mette Halskov Hansen
Paperback 
469,-
 

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv