Handle for 499,- og få Nissegutt med på kjøpet!
Min side Kundeservice Bli medlem

Hvordan virker EU?

institusjoner og politiske prosesser

EU fremstilles ofte som et byråkratisk uhyre eller et mellomstatlig samarbeidsprosjekt hvor bare de største medlemsstatene bestemmer. Bildet er imidlertid mer sammensatt: EU er også overnasjonalt og utgjør et politisk, rettslig og administrativt system der statene inngår. Les mer

429,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

EU fremstilles ofte som et byråkratisk uhyre eller et mellomstatlig samarbeidsprosjekt hvor bare de største medlemsstatene bestemmer. Bildet er imidlertid mer sammensatt: EU er også overnasjonalt og utgjør et politisk, rettslig og administrativt system der statene inngår.

Denne boken gir en grundig innføring i hvordan EUs flernivåstruktur er bygget opp, hvordan sammenvevingen av ulike styringsnivå påvirker utformingen av EUs politikk og politiske system - samt hvordan Norges samarbeid med EU er organisert, og hvilke faktorer som former Norges befatning med EU.

I første del av boken forklarer forfatterne hvordan EU virker gjennom å se på ulike caser som følger saksgangen på politisk og administrativt nivå, med hovedvekt på samspillet mellom europeisk og nasjonalt nivå. I andre del presenteres EUs sentrale institusjoner: Ministerrådet, Europakommisjonen, Europaparlamentet, EU-domstolen samt andre EU-institusjoner som EU-byråene, ekspertkomiteer og Den europeiske sentralbanken.

Denne nye utgaven inneholder oppdaterte presentasjoner av EUs institusjoner og politisk-administrative prosesser. Det gis også ny innsikt i hvordan EU har håndtert flere av tiårets store europeiske kriser. I tillegg har boken nye kapitler om Norges politiske og administrative forhold til EU.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
235
ISBN
9788215042787
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hvordan virker EU?:

EU

Dag Harald Claes
Paperback 
449,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

1984

George Orwell
Paperback 
229,-
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

League

Nina Borge
Innbundet 
288,- 329,-
 
Lamoramp
Ny!

Lamoramp

Egil Brensholm
Innbundet 
305,- 349,-
 
Slam
Ny!

Slam

Martine Næss Johansen
Innbundet 
262,- 299,-
 
Taper
Ny!

Taper

Kjartan Lorntzsen
Innbundet 
349,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv