Min side Kundeservice Bli medlem

Sonja

samtaler med Dronningen

«Alf van der Hagen møter kunstelskeren, kunstsamleren og kunstneren Sonja. (...) Hun kaller det sitt frirom. Det er der Alf van der Hagen har fungert som en fortreffelig omviser.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

SONJA er en åpenhjertig samtalebok hvor Norges dronning deler minner fra sitt liv. Fra den første opplevelsen av å være eneste kvinne i et mannsdominert miljø på Slottet til erkjennelsen av kunstens betydning som fristed - et sted for nysgjerrighet og lek, men også for erfaringer av savn etter dem som sto henne nær. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

SONJA er en åpenhjertig samtalebok hvor Norges dronning deler minner fra sitt liv. Fra den første opplevelsen av å være eneste kvinne i et mannsdominert miljø på Slottet til erkjennelsen av kunstens betydning som fristed - et sted for nysgjerrighet og lek, men også for erfaringer av savn etter dem som sto henne nær.

Gjennom fortrolige og ofte muntre samtalememoarer forteller en velopplagt dronning om et liv som fremviser en fascinerende blanding av sårbarhet og selvstendighet i møte med omgivelsenes forventninger. Om barndom og ungdom i et villastrøk i Oslo, om galleribesøk og kjolesøm, og om den livslange begeistringen for fransk kultur som begynte med losji hos en katolsk vertsfamilie årene før ekteskapsinngåelsen med kronprins Harald.

De siste ti årene har Dronningen selv vært aktiv som utøvende kunstner. Parallelt med dette har hun grunnlagt en internasjonal kunststiftelse som i år feirer sitt tiårsjubileum. Gjennom stiftelsen Queen Sonja Print Award er dronning Sonja en dedikert ambassadør og døråpner for ny norsk og internasjonal grafikk.

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
251
ISBN
9788232804245
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
22 x 16 cm
Nr
8195234

Anmeldelser

«Alf van der Hagen møter kunstelskeren, kunstsamleren og kunstneren Sonja. (...) Hun kaller det sitt frirom. Det er der Alf van der Hagen har fungert som en fortreffelig omviser.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Givende friksjon mellom gode samtalepartnere. Alf van der Hagens direkte spørsmål og dronningens umiddelbare reaksjon til dem, får frem flere nyanser i en svært spennende livshistorie.»

Ingeborg Misje Bergem, Vårt Land

«... dronning Sonja [snakker] om et bredt spekter av temaer fra et etter hvert langt liv. Slik viser hun oss også flere sider av seg selv, med kjærligheten til billedkunst som en mangefarget tråd gjennom den rikt illustrerte boken.»

Sindre Hovdenakk, VG

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sonja:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv