Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Ære være mine døtre

en fars fortelling om å drepe sitt eget barn : dokumentar

«Som i en velkomponert roman anslås tematikken allerede i første setning: Konflikten mellom kvinners seksualitet og menns æresbegreper. En godt fortalt historie som ryster, rører og opplyser leseren.»

Dagbladet

Æresdrap fra mannens perspektiv.

De siste tre årene har Lene Wold tilbrakt mye tid i Jordan sammen med en far som har drept både sin mor og en av sine to døtre for å gjenopprette familiens ære. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Æresdrap fra mannens perspektiv.

De siste tre årene har Lene Wold tilbrakt mye tid i Jordan sammen med en far som har drept både sin mor og en av sine to døtre for å gjenopprette familiens ære.

Wold har snakket med den andre, overlevende datteren som satt flere år i fengsel i etterkant av drapsforsøket for å beskyttes mot sin egen familie. Forfatteren har besøkt fengsler og moskeer, gjennomgått avis- og rettsarkiver, og oppsøkt imamer, landsbyledere og drapsmenn.

Ved hjelp av et unikt kildemateriale belyser hun en hittil ukjent side ved æresdrap. Vi får historien fra gjerningspersonens perspektiv, og Wold viser at æresdrap ikke handler om islam, men om tradisjoner og lovverk som kan utfordres og forandres.

"Ære være mine døtre" er en rystende fortelling om hva som får en far til sette fellesskapets verdier foran livet til sine egne barn. Det er en unik og hjerteskjærende historie leseren ikke forblir uberørt av.

"En godt fortalt historie som ryster, rører og opplyser leseren.» Marius Wulfsberg, Dagbladet.

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
186
ISBN
9788248918905
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Som i en velkomponert roman anslås tematikken allerede i første setning: Konflikten mellom kvinners seksualitet og menns æresbegreper. En godt fortalt historie som ryster, rører og opplyser leseren.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Lene Wold har gått grundig og undersøkende til dette problemkomplekset. Så langt det har vært mulig lar hun leseren møte mennesker på deres egne premisser. Noen av spørsmålene finner til og med svar. Ett av dem er at æresdrap ikke er et utslag av islam i seg selv. Tradisjoner og lovverk må ta skylden for at det fortsatt eksisterer i Jordan. Den slags kan påvirkes.»

Leif Ekle, NRK P2

«Endelig utgis det en bok som viser frem de komplekse faktorene som definerer ære. Det er en bok som er medrivende og vanskelig å legge fra seg.» Afak Afgun, Klassekampen

"Lene Wold er en sånn figur som får fremtiden for norsk journalistikk til å se litt lysere ut." - Bjarne Riiser Gundersen, Morgenbladet

«Prosjekt som fortjener oppmerksomhet i all sin grusomhet» Camilla Norli, VG

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ære være mine døtre:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv