Fremmedkrigerne

fra en norsk småby til Den islamske staten (IS)

De tre kameratene het Torleif Angel Sanchez Hammer, Sammiulla Khan og Abo Edelbijev. En vokste opp alene med sin filippinske mor, en hadde en drapsdømt far, en annen hadde flyktet fra krig. Hver enkelt hadde sin historie og sine motiver. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

De tre kameratene het Torleif Angel Sanchez Hammer, Sammiulla Khan og Abo Edelbijev. En vokste opp alene med sin filippinske mor, en hadde en drapsdømt far, en annen hadde flyktet fra krig. Hver enkelt hadde sin historie og sine motiver. Felles for dem var at de kom fra Lisleby i Fredrikstad. Og valgte bort livet i Norge for å kjempe for et islamsk kalifat.

I «Fremmedkrigerne» kartlegger VG-journalisten Erlend Ofte Arntsen Østfold-byens jihadistnettverk og kommer tett på menneskene som vervet seg til hellig krig i Syria. Han forteller om en vanskelig barndom, en stadig sterkere følelse av å stå utenfor det norske samfunnet, om hasjrøyking, konspirasjonsvideoer og fundamentalisme. «Fremmedkrigerne» tar med leseren på en mørk reise som ender i Syrias skyttergraver, der menneskeliv ikke lenger har noen verdi.

Tragisk, unikt og dramatisk - «Fremmedkrigerne» viser oss at bak hver jihadist står det fortvilte venner og familie.

Detaljer

Forlag
Kagge
Språk
Bokmål
ISBN
9788248919025
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Fremmedkrigerne

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Fremmedkrigerne:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv