Meny
 

Islamismen i Sverige

Det muslimske brorskapet

; Bjarte Kaldhol (Oversetter)

Europa har lenge lukket øynene for den organiserte islamismen, men det er på høy tid å få øynene opp for Det muslimske brorskapet. Blant europeere flest er kunnskapene om Brorskapet i beste fall fragmentariske, og som oftest totalt fraværende. Les mer
Vår pris
345,-
Spar
34,-

Veil. pris: 379,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 345,-
Spar: 34,-

Veil. pris: 379,-  (Paperback) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Europa har lenge lukket øynene for den organiserte islamismen, men det er på høy tid å få øynene opp for Det muslimske brorskapet. Blant europeere flest er kunnskapene om Brorskapet i beste fall fragmentariske, og som oftest totalt fraværende.

Muslimbrødrene trives ikke bare som fisken i vannet i de islamske parallellsamfunnene. De har også tålmodig, metodisk og i det skjulte lyktes med å infiltrere sivilsamfunnet og politikken Vest-Europa rundt.

I denne boken fastslår skribenten, samfunnsdebattanten og den tidligere etterretningsoffiseren Johan Westerholm at Det muslimske brorskapet er den mektigste organisasjonen i Europa med en islamistisk agenda. Forfatteren dokumenterer spesielt hvor langt Brorskapet er kommet i infiltrasjonen av Sverige.

Muslimbrødrenes langsiktige mål er å eliminere den vestlige sivilisasjonen for å erstatte den med et islamsk kalifat basert på Koranen og sharia. De har altså samme mål som al-Qaida og den islamske staten (IS), selv om midlene er annerledes.

Det muslimske brorskapet ikke er en vanlig organisasjon, men et uformelt, og derfor lite håndgripelig, nettverk av personer med samme ideologi og siktemål, som opererer gjennom andre organisasjoner . ikke bare sivilsamfunnets, men også myndigheter og politiske partier.

Westerholm avdekker muslimbrødrenes nettverk i Sverige, og viser hvordan det opererer for å skaffe seg maksimal innflytelse. Redegjørelsen tar form av et digert puslespill, og avtegner konturene av et mangehodet monster.

Brorskapets strategidokument, som ble frigitt av USAs domstolsarkiv i 2013, gjøres her for første gang tilgjengelig for offentligheten. Forfatteren viser hvordan strategien er fulgt til punkt og prikke i Sverge.

Med denne boken, som er den første i sitt slag på et skandinavisk språk, tar Westerholm steget inn blant de fremste ekspertene i verden på den organiserte islamismen.

Fakta