Meny
Alt om jakt
Alt om jakt

Alt om jakt

2001 tips

; Dag Kjelsaas (Fotograf)

Alt om jakt er en stor bok som tar for seg det meste innenfor jaktas verden. Dag Kjelsaas har jaktet i 55 år og vet hva han snakker om. Han dropper utenomsnakk og går rett på sak! Dette er boka for alle jegere, ferske som erfarne. Les mer
Vår pris
500,-
Spar
49,-

Veil. pris: 549,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 500,-
Spar: 49,-

Veil. pris: 549,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Det er ikke ofte det blir utgitt en ny bok om jakt, og slett ikke en så omfangsrik bok. Hele 2001 jakttips har forfatteren fått plass til, og de er rikt illustrerte. Er du en erfaren jeger, er nok en del av tipsene velkjent stoff, men du vil garantert finne masse som er nyttig også for deg. Nybegynneren kan glede seg til å lese fra perm til perm!

Forfatteren av boka, Dag Kjelsaas, har jaktet siden barnsben av, og er en erfaren storvilt- og småviltjeger. Han har også mangeårig erfaring som skribent og fagredaktør av bladet Villmarksliv. Dette bør borge for en god formidling av solide kunnskaper.

Viktige forberedelser
Tipsene er sortert innenfor temakapitler, noe som forenkler navigering. Boka starter med generelle tips om sikkerhet, utstyr, kamuflasje og våpen. Her finner nybegynneren mye nyttig. Hva innebærer storviltprøven, for eksempel, og hvor kan du jakte? For en som ikke har skaffet seg et jaktkort tidligere, er det litt å sette seg inn i, men alle kan få tilgang til terreng. Sikkerhet er viktig, det skjønner alle, men selv erfarne jegere har godt av en repetisjon av reglene. Kjelsaas gir gode råd. Hvordan innrette seg under jakta med tanke på bål, varme klær, jakttårn eller kamuflasje? Kjelsaas har tipsene for å holde sokkene tørre og lage gode kamuflasjer. Forberedelsene til enkelte jaktformer er viktige, og dessuten er du jo på tur og skal ha en god opplevelse. Kosen og det sosiale er viktig.

Jaktformene
Kjelsaas gyver raskt løs på ulike jaktformer, fra hvordan bruke kikkerten til jakt med hund. Han beskriver prinsippene for driv-, smyg-, støkk og posteringsjakt. Hvordan du jakter fra båt og hvordan de ulike jakthundene jobber. Hvordan skal du vurdere spor i snøen eller om møkk er ny eller gammel? I løs snø er det nemlig ikke lett å se hvilken retning dyret har gått. Disse kapitlene er fine for dem som vil ha en bred tilnærming til jakta, og kanskje utvide repertoaret.

Fra trost til bjørn
Boka tar for seg både storvilt- og småviltjakt, og presenterer jakt på de ulike artene i tur og orden. Hjorteviltartene har alle godt utviklet hørsel og luktesans, og kan være utfordrende å komme nær nok. Kjelsaas legger blant annet vekt på at man bør gjøre seg kjent med terrenget før man skal jakte. Har du betalt mye for et storviltterreng, ønsker du å få mest mulig ut av jakta. Hvordan jakter man de ulike hjortedyra, og hvordan styrer dyras atferd jakta? Hver art har sitt kapittel. Den mest utfordrende arten vi kan jakte, er imidlertid storfugl. Den er en skikkelig luring, men Kjelsaas vet selvfølgelig hvor det er mest sannsynlig at du vil finne fuglen samt hvordan du overlister den. All jakt må tilpasses dyrets atferd, og Kjelsaas kan imponerende mye om dette. Du kan lese om jakt på en rekke andre fuglearter samt rev, mink, ekorn, trost bjørn og bever … og har man holdt på med jakt i 55 år, har man saktens lært seg en del.

LES OM:

  • Sikkerhet
  • Utstyr og kamuflasje
  • Våpen og våpenbruk
  • Jaktformer
  • Storviltjakt
  • Småviltjakt
  • Etter skuddet
  • Rovdyrjakt
  • Skadeskyting og ettersøk
  • Lover og forskrifter

 

Fakta

Om forfatteren

DAG KJELSAAS (f. 1948) er norsk naturfotograf, foredragsholder og forfatter, men er best kjent som mangeårig og allsidig fagredaktør og skribent i bladet Villmarksliv. Han har vært aktiv jeger med hagle og rifle i 55 år. I denne boka deler han blant annet mange tiårs erfaring med allsidig jakt. Dag Kjelsaas har skrevet flere bøker, bl.a. Småviltjakt (Larsforlaget, 2009).