BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Vår jødiske reise

"Anne Sender åpner dørene til Det Mosaiske Trossamfund. Både sårbarheten, kampviljen og mangfoldet trer frem."

Sten Inge Jørgensen, VG

«De rå skrikene. Hamringen mot stålgjerdet som sperret ungdommene inne. Hele øvre Karl Johans gate var overdøva av lyd. Vi sto noen hundre mennesker utenfor Stortinget og prøvde å høre hva taleren sa, men det var nytteløst. Les mer

249,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

«De rå skrikene. Hamringen mot stålgjerdet som sperret ungdommene inne. Hele øvre Karl Johans gate var overdøva av lyd. Vi sto noen hundre mennesker utenfor Stortinget og prøvde å høre hva taleren sa, men det var nytteløst. Alt vi hørte var ropene. Men i stedet for å høre hva hvert enkelt ord betydde, hva hver enkelt stemme ville si oss, hørte jeg min egen frykt forme denne ene tanken: I kveld ville faenskapen få fritt spillerom i Oslos gater.»

Ordene tilhører Anne Sender, mangeårig forstander i Det mosaiske trossamfunn, Norges største jødiske menighet, og for henne oppsummerer de Gaza-demonstrasjonene i Oslo i januar 2009. Demonstrasjonene er bare en av de mange hendelsene det siste tiåret som har satt storsamfunnets behandling av minoriteter - og forholdet mellom nordmenn - på prøve.

Anne Sender har formet den norske samfunnsdebatten, både som refser og brobygger. Engasjementet hennes er møtt med priser og lovord, men også drapstrusler - og hun har gått fra å måtte sitte på gangen i den norske offentligheten til å sende tekstmeldinger med utenriksministeren. Vår jødiske reise er en personlig fortelling, men også historien om Norges vei fra enfold til mangfold.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202429201
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Vår jødiske reise

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

"Anne Sender åpner dørene til Det Mosaiske Trossamfund. Både sårbarheten, kampviljen og mangfoldet trer frem."

Sten Inge Jørgensen, VG

"Sender foretar en nærmest kronologisk gjennomgang av Norges etterkrigshistorie, sett fra ståstedet til det lille samfunnet av norske jøder. Det gir en fengslende beretning om minoritetens egenart og utfordringer. Spesielt tankevekkende er refleksjonene over forholdet mellom jødene her i landet og det norske samfunnet for øvrig. (...) "... dette er en bok som fortjener lesere langt utenfor Oslo-synagogens vegger."

Ole Kallelid, Stavanger Aftenblad

"Anne Sender gir et hjertevarmt og overbevisende forsvar for Israel som jødisk fristed. Den sviende kritikken av Israel gir dette forsvaret troverdighet."

Oskar Skarsaune, Vårt land

"Her gnistrer det altså. Hele tiden! Les og se!"

Paul Odland, Dagen

"Anne Sender har gitt et viktig bidrag til hva norsk-jødisk identitet innebærer.(...) Senders personlige relasjon til hendelsene er uttalt med spontan ærlighet. Det gjør beretningen varm, interessant og levende."

Sara Azmeh Rasmussen, Dagbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vår jødiske reise:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv