Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Jødisk

identitet, praksis og minnekultur

Jødisk liv var engang en tydelig del av bybildet. I Hausmannskvartalene lå «10-øres basarer» og Feins klesforretning, og jiddisch-snakkende menn kunne høres på vei gjennom Torggata til Glotts tobakksfabrikk. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Jødisk liv var engang en tydelig del av bybildet. I Hausmannskvartalene lå «10-øres basarer» og Feins klesforretning, og jiddisch-snakkende menn kunne høres på vei gjennom Torggata til Glotts tobakksfabrikk. I dag er de materielle sporene få, og for at vi skal se dem må de fortelles om.

Denne boken bygger på resultater fra et forskningsprosjekt om jødisk identitet, praksis og minnekultur, og den gir innblikk i en rekke ulike uttrykk for jødisk liv i dagens Norge. Bidragsyterne presenterer ny kunnskap om institusjonalisert jødisk liv, om Israels betydning for norske jøder, om konfliktlinjer og samhørighet, om tvil rundt tradisjoner og om det å være en minoritet blant flere.

I tillegg til å gi leseren en bred innføring i jødisk identitet og praksis gir boken teoretiske og begrepsmessige verktøy for studier av relasjonen minoritet-majoritet generelt. Dette gjør boken til nyttig lesning for fagfolk, studenter, lærere og andre som interesserer seg for religion og religiøs praksis.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
338
ISBN
9788215064444
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Jødisk
Format
24 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jødisk:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv