Verdensfilosofier

førmoderne filosofi i India, Kina og Midtøsten

I India, Kina og Midtøsten blomstret den førmoderne filosofien innenfor de religiøse tradisjonene. Forfatterne av Verdensfilosofier viser at filosofi har en lang historie i flere ikke-europeiske kulturområder. Les mer

389,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

I India, Kina og Midtøsten blomstret den førmoderne filosofien innenfor de religiøse tradisjonene. Forfatterne av Verdensfilosofier viser at filosofi har en lang historie i flere ikke-europeiske kulturområder.

Forfatterne gir en generell innføring i den tette sammenkoblingen mellom religion og filosofi i de førmoderne kulturene i India, Kina og Midtøsten. De retter oppmerksomheten mot erkjennelsesteori og forståelsen av relasjonen mellom mennesket, verden og det guddommelige. Men de belyser også debatten mellom de ulike filosofiske skolene. Ikke-europeiske filosofier er del av menneskehetens førmoderne filosofiske arv, men har lenge vært en underbelyst del av vestlig undervisning i filosofi. Førmoderne filosofi fantes ikke bare i den europeiske tradisjonen. Men det er fremdeles ukjent for mange at tilsvarende former for tenkning har en lang historie i mange ikke-europeiske kulturområder. Denne boken er et lite bidrag til formidlingen av nødvendig kunnskap om verdens filosofier. Den gir en nyttig nyanse til forståelsen av likeverd i en global verden og i det flerkulturelle samfunnet.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
239
ISBN
9788215046402
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Verdensfilosofier
Format
23 x 15 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Verdensfilosofier:

Ikigai

Justyn Barnes
Innbundet 
272,- 299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv