Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Et liv på vår planet

mitt vitnesbyrd og en visjon for fremtiden

«Som i alle gode bøker av dette slag forklarer forfatteren sammenhenger i naturen som kan gi leseren den plutselige innsiktens herlige kribling i håndflatene.»

Bjørn Gabrielsen, Aftenposten

Hvordan vil livet arte seg på jorda om 100 år? Legenden David Attenborough ser tilbake på sitt eventyrlige liv i verdens villmarker og framover mot en redningsaksjon.

Les mer

149,-

379,- Spar: 230,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gigantsalg - faktabøker inntil 75 % Velg flere her

Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Redd planeten vår!

Hvordan vil livet arte seg på jorda om 100 år? Legenden David Attenborough ser tilbake på sitt eventyrlige liv i verdens villmarker og framover mot en redningsaksjon.

Tv-legenden David Attenborough har tatt oss med verden rundt på oppdagelsesreiser, tett på dyrene og naturfenomenene. Gripende dramaer har utspilt seg foran kamera. Han har sett og opplevd hvordan jordens biologiske mangfold har måttet vike for menneskehetens utbredelse.

I Et liv på vår planet ser han tilbake på sitt liv som oppdagelsesreisende i naturens mangfold og mirakler, og vender også blikket framover. Hvordan vil verden se ut om noen tiår, om hundre år? Hva kan vi gjøre for å påvirke utviklingen? Han åpner for å tenke nytt om hva som er løsningen på planetens problemer.

Vi kan redde oss selv
«Homo sapiens, det kloke mennesket, må nå lære av sine feilgrep og leve opp til navnet sitt. Vi som lever i dag, har den formidable oppgaven å sørge for at arten vår gjør nettopp dette. Vi må ikke oppgi håpet. Vi har alt verktøyet vi trenger, tankene og ideene til milliarder av skarpe hjerner og naturens umåtelige krefter til å bistå oss i arbeidet. Og vi har en ting til – evnen, som kanskje er enestående blant planetens skapninger – til å forestille oss en fremtid og arbeide for å nå den.» Vi kan fremdeles rette opp våre feil, alt vi behøver er viljen til å gjøre det, skriver David Attenborough.

Medlemsvurdering:
En selvopplevd fortelling om det fantastiske livet på kloden vår. Det skaper både fortvilelse og samtidig håp for naturen og den tiden vi lever i nå. Denne boka gjorde et dypt inntrykk på meg.

Inger Marie Norendal

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
287
ISBN
9788252592191
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
A life on our planet
Format
22 x 14 cm
Nr
8185573

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

DAVID ATTENBOROUGH (f. 1926) begynte å jobbe i den britiske TV-kanalen BBC allerede på 50-tallet, og vi kjenner ham som en entusiastisk formidler av kunnskap om planter og dyr verden over. Han har laget en rekke programmer, senest «Den blå planeten» og «Et liv på vår planet» (2020).

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Som i alle gode bøker av dette slag forklarer forfatteren sammenhenger i naturen som kan gi leseren den plutselige innsiktens herlige kribling i håndflatene.»

Bjørn Gabrielsen, Aftenposten

«David Attenborough tegner i Et liv på vår planet en storslagen, nærmest teologisk fortelling om jordklodens historie og de spor menneskeheten etterlater seg.»

Ola Hegdal, nrk.no

«Han ville formidle livets magi, og det har han klart, kanskje bedre enn noen annen.»

Torbjørn Ekelund, Harvest

Medlemmers vurdering

L
Lynn – 28.07.2021

– Et liv på vår planet

I
Inger Marie Norendal – 27.07.2021

– En selvopplevd fortelling om det fantastiske livet på kloden vår. Det skaper både fortvilelse og samtidig håp for naturen og den tiden vi lever i nå. Denne boka gjorde et dypt inntrykk på meg.

K
Kristin Alver Hordnes – 27.07.2021

– Med tyngde og kunnskap gjennom et langt liv, tegner Attenborough et dystert bilde av fremtidsutsiktene til menneskeheten. Samtidig er løsningene han skisserer tilsvarende optimistiske. Interessant og lettlest bok som gir ny kunnskap om natur og sammenhenger. Absolutt verd å lese!

S
Solgunn Strand – 27.07.2021

– Lettlest. Har fyldige referanser til forskning. Inspirerer meg til å kartlegge planter i artsobservasjoner.no.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Et liv på vår planet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv