Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Sivilprosess

Boken er en systematisk fremstilling av den norske sivilprosessen, basert på tvisteloven av 2005 og rettspraksis frem til oktober 2023. Den viser fagets tenkemåte, og gir kunnskap om de viktigste reglene. Les mer

749,-
Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager
Boken er en systematisk fremstilling av den norske sivilprosessen, basert på tvisteloven av 2005 og rettspraksis frem til oktober 2023. Den viser fagets tenkemåte, og gir kunnskap om de viktigste reglene. Boken er egnet både for studenter, dommere, advokater og andre som trenger kunnskap om sivile rettssaker.
Reglene fremstilles og vurderes ut fra et brukerperspektiv, ikke et lovgiverperspektiv. Det er lagt vekt på å gjøre teksten pedagogisk og lettleselig. Mange lovendringer i 2021, 2022 og 2023 er innarbeidet.
Forfatterens lange praksis som advokat, både i sivile saker og i straffesaker, gjør at fremstillingen er innrettet på spørsmål som melder seg i det praktiske rettsliv. Det trekkes linjer til reglene i straffesaker.
Stikkordregisteret gjør boken lett å finne frem i. Den har fortegnelse over litteratur og lovforarbeider, høyesterettsavgjørelser og EMD-register. Det er spørsmål til hvert kapittel.
Anne Robberstad er professor emerita dr. juris ved Institutt for offentlig rett, Universitetet i Oslo. Hun har tidligere utgitt Bistandsadvokaten, Mellom tvekamp og inkvisisjon, Rettskraft og Hvem har bevisbyrden?

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
422
ISBN
9788245049121
Utgave
6. utg.
Utgivelsesår
2024
Format
25 x 18 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sivilprosess:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv