Min side Kundeservice Bli medlem

Hjelp, jeg studerer juss

en studieguide

Mange tror at juss er et typisk lesefag, der man dag ut og dag inn sitter på lesesalen og pugger rettsregler. Men regler kan endres eller oppheves, og nye regler blir vedtatt på løpende bånd. Derfor kan ikke innholdet av de reglene som gjelder akkurat mens du studerer, være det viktigste du skal lære i løpet av studietiden. Les mer

379,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Mange tror at juss er et typisk lesefag, der man dag ut og dag inn sitter på lesesalen og pugger rettsregler. Men regler kan endres eller oppheves, og nye regler blir vedtatt på løpende bånd. Derfor kan ikke innholdet av de reglene som gjelder akkurat mens du studerer, være det viktigste du skal lære i løpet av studietiden. Det viktigste du lærer som jusstudent handler ikke om innholdet i konkrete regler, men å oppøve seg juridiske ferdigheter. Du skal lære hvordan man identifiserer rettslige problemstillinger i et saksforhold, hvordan man drøfter og løser konkrete rettsspørsmål, også på ukjente rettsområder. Du skal lære deg å argumentere skriftlig og muntlig for et rettslig standpunkt på en tydelig og presis måte, og du skal settes i stand til å vurdere kritisk om rettsreglene er gode.

I denne boka får du tips til hvordan du kan tilegne deg juridiske kunnskaper og utvikle ulike typer av juridiske ferdigheter på en effektiv måte. Den inneholder tips om hvilke juridiske tekster du bør lese, og hvor du finner ulike typer relevante dokumenter som forarbeider, vitenskapelige artikler og ulike typer av EØS-rettslige kilder. Boka gir veiledning og konkrete tips til løsning av praktikumsoppgaver, teorioppgaver og domsanalyser. Den inneholder også et kapittel om masteroppgaven.

Boka har et særlig fokus på EØS-rettslige kilder. Den gir en oversikt over relevante EØS-rettslige kilder og helt konkrete forklaringer på hvordan du finner frem til og leser disse kildene.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
209
ISBN
9788215029689
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Format
22 x 16 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Hjelp, jeg studerer juss:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Studievalg

Elisabeth Josefine Lackner
Paperback 
181,- 199,-
 

Katten

Bjarne O. Braastad
Innbundet 
390,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv