Klarspråk for jurister

Har du opplevd at leserne ikke forstår det du skriver? Vet du at det fins gode alternativer til den juridiske stilen? Er du innstilt på å endre skrivestil? Klarspråk for jurister er en praktisk håndbok for alle som skriver tekster med juridisk innhold. Les mer

449,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag
Har du opplevd at leserne ikke forstår det du skriver? Vet du at det fins gode alternativer til den juridiske stilen? Er du innstilt på å endre skrivestil? Klarspråk for jurister er en praktisk håndbok for alle som skriver tekster med juridisk innhold. Målgruppen er primært jurister og andre ansatte i forvaltningen, advokater og dommere. Boken vil også være nyttig for jusstudenter.

I boken viser Rognsaa hvordan du kan skrive for å komme leseren i møte. Løsningen er å basere teksten på klarspråk. Et utilgjengelig språk kan medføre at menigmann ikke skjønner når de bryter lover og regler, eller ikke får oppfylt sine rettigheter. Dette er et demokratisk problem, som boken tar mål av seg til å løse.

I tillegg til språklig tips om ordvalg og setningsbygning får du råd om utforming av vanlige teksttyper som lover, forskrifter, dommer, vedtak og kontrakter. Et utførlig kapittel med vanlige skriveregler er komplettert med spesifikke regler for juridiske tekster.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
187
ISBN
9788215066189
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Klarspråk for jurister
Format
23 x 16 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Klarspråk for jurister:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv